Hoppa till sidans innehåll

Utmärkelser


Årets idrottare och idrottsledare är en utmärkelse som går till den idrottare/idrottsledare som har gjort bäst ifrån sig under det gångna året.

 

2018

Årets Idrottare

 

Mattias Åström
IKSU rullstolsinnebandy

Mattias spelade fotboll upp till mellanstadiet. Då råkade han ut för en olycka som gjorde det omöjligt att fortsätta med fotboll. Efter några år så började han spela rullstolstennis – en idrott där han under många år tillhörde sverigeeliten.

Lite längre fram blev det mer rullstolsinnebandy och mindre tennis. Mattias är idag spelande tränare och lagkapten i IKSU rullstolsinnebandy som blev trea i samband med Rullstolsinnebandy under Vinter-SM-veckan i Skellefteå.

När SM i rullstolstennis genomfördes i Umeå för en tid sedan tog Mattias fram sitt racket på nytt och vann ett SM-silver.

Årets Idrottsledare

Sofia Skarin
MSK United

Sofia spelade i Mariehems SK:s ungdomslag och när hon för 7 års sedan lade spelandet på hyllan valde hon att ta hand om och utveckla juniorverksamheten.

Med Sofia som ledare på plats känner alla spelare trygghet och glädje. Utanför planen är hon som en kompis för alla. Sofia har en stor del i MSK Uniteds framgångar.

Sofia har även engagerat sig i parasporten övriga delar. Hon sitter även i Mariehems huvudstyrelse.

Sofia är värd att få bli uppmärksammad och hyllad som framgångsrik ledare med rätt inställning till vår verksamhet.

Årets förening

Skellefteå Parasportförening

Svenska Handikappförbundet bildades 1969. Samma år bildades också Skellefteå Handikappidrottsförening. Skellefteåföreningen har sedan starten för 50 år sedan varit en stabil och ledande förening i Västerbotten med ett 10-tal olika aktiviteter på sitt program. Föreningen har också under åren haft många medlemmar som tillhört sverigeeliten i olika idrotter.

Vinter-SM-veckan genomfördes 2018 i Skellefteå och föreningen ansvarade för SM i rullstolsinnebandy. Tack vare ett stort engagemang från styrelsen och medlemmarna blev tävlingen en stor succé som hyllades av deltagande lag och ledare.

Uppdaterad: 27 MAR 2018 11:09 Skribent: Örjan Andersson

Gilla oss påInstagram

Bildarkiv

Idrottshjälpmedel

Sponsorer

Länsförsäkringar

Idrottsutbildningar

Sisu idrottsutbildarna

Andra kanaler

ch-twitter Youtube 

Postadress:
Västerbottens Parasportförbund
Box 3005
903 02 Umeå

Besöksadress:
Kungsgatan 89
903 30 Umeå

Kontakt:
Tel: 0705280543
E-post: vasterbotten@paraspo...

Se all info