Hoppa till sidans innehåll

Elitidrottsskolan


Väg till världseliten

Drömmer du om Paralympics? Är du beredd att ge allt för att tillhöra idrottsvärldens absoluta elit? Då är Elitidrottsskolan svaret på dina drömmar, din väg till världseliten! Den ska ge dig vägledningen som krävs för att nå Paralympics.

Utbildningen, som drivs av Parasport Sverige genom Lag Paralympics, pågår parallellt med din elitsatsning under tre år och ska hjälpa dig att ta sista steget för att bli en Paralympisk elitidrottare. Det genom att lyfta och stärka dig som idrottare och individ.

Genom flera utbildningssteg kommer du att märka av de positiva följderna av att agera på ett bra sätt och med en bra attityd i situationer kring träning, tävling, förberedelser, återhämtning och kosthållning.

Du som kan bli aktuell måste tävla i en paralympisk idrott och vara beredd att satsa långsiktigt mot Paralympics samt ställa upp på de krav som ställs på dig.

För att lyckas genomföra en fullständig elitsatsning måste du drivas av en motivation och ett engagemang utöver det vanliga. Av den anledningen måste du som deltagare göra ett aktivt val innan du kan ingå i utbildningen och skriva under på elitidrottskolans krav.

Kraven är:

- Prioritera tre (3) samlingar per år

- Ha kvalificerade tränare

- Genomföra uppdrag:

  • Planera
  • Träna
  • Rapportera
  • Ställa upp vid sponsorträffar
  • Vilja nå 24-timmars agerande

Om just du blir uttagen eller inte avgörs dessutom av dina prestationer, din potential och din långsiktiga plan. Som ett led i uttagningsprocessen kommer du att intervjuas och en dialog kommer att föras med din förbundskapten.

Uppdaterad: 13 MAR 2020 08:48 Skribent: Örjan Andersson
Epost: Adressen Gömd

Gilla oss påInstagram

Bildarkiv

Idrottshjälpmedel

Sponsorer

Länsförsäkringar

Idrottsutbildningar

Sisu idrottsutbildarna

Andra kanaler

ch-twitter Youtube 

Postadress:
Västerbottens Parasportförbund
Box 3005
903 02 Umeå

Besöksadress:
Kungsgatan 89
903 30 Umeå

Kontakt:
Tel: 0705280543
E-post: vasterbotten@paraspo...

Se all info