Hoppa till sidans innehåll

Skärpta råd för att stoppa smittspridningen

29 OKT 2020 13:33
  • Uppdaterad: 29 OKT 2020 13:33

Parasportförbundet ger följande riktlinjer för parasport-aktiviteter och föreningar, med tanke på den ökade sprittsmidningen som just nu sker runtom i landet och främst i region Skåne.
Även region Uppsala har skärpta restriktioner som gäller 20 okt - 3 nov. Råden för Skånedistriktet gäller 27 okt - 17 nov.


Det är av högsta vikt att råden följs, att alla hjälps åt och tar ansvar. Rekommendationerna när det gäller idrott tolkas liknande i båda av ovan regioner där nu tillfälligt skärpta råd införs.

• Tävlingar, matcher, cuper och turneringar skjuts upp. Dessa innebär att personer träffas som annars vanligtvis inte gör det, vilket leder till ökad smittspridning.
• Träningar;
o Ställ in och skjut upp om det inte får betydande konsekvenser, restriktionerna gäller under en begränsad period och tillsammans kan vi stoppa smittspridningen.
o Träningar för personer födda 2005 eller senare kan enligt allmänna rekommendationer för idrotten fortsätta att genomföras. Grunden för detta beslut är enligt smittskyddsläkare att denna målgrupp ej är smittspridare i samma utsträckning. Tänk på att paraidrottare dock kan tillhöra riskgrupper som är extra utsatta när det gäller smitta. Gör därför en noggrann övervägning med respektive träningsgrupp vad som ska gälla under perioden med skärpta restriktioner.
o Bedrivs träning utomhus om möjligt.
o Undvik kollektivtrafik för att ta dig till och från träning.
o Använd ej omklädningsrum, utan byt om hemma innan och efter träning.
• Möten eller Konferenser bör undvikas och istället ske digitalt när det är möjligt.
• I övriga distrikt gäller de råd som dessa regioner infört sedan tidigare, här kan man följa det aktuella läget i respektive region.


Om en person i en förening blivit smittad uppmanas föreningar att vidta följande åtgärder enligt RF/SISU Skånes senaste uppdatering från onsdag den 28 oktober.


Följ utvecklingen och rekommendationerna på ditt RF/SISU-distrikts hemsida och på RF:s infosida om Corona och Idrotten

This is a mailto link

Skribent: Örjan Andersson
Epost: Adressen Gömd

Gilla oss på

Bildarkiv

Idrottshjälpmedel

Sponsorer

Länsförsäkringar

Idrottsutbildningar

Sisu idrottsutbildarna

Andra kanaler

ch-twitter Youtube Instagram

Postadress:
Västerbottens Parasportförbund
Box 3005
903 02 Umeå

Besöksadress:
Kungsgatan 89
903 30 Umeå

Kontakt:
Tel: 0705280543
E-post: This is a mailto link

Se all info