Hoppa till sidans innehåll

Prova på dagar


Värmlands Handikappidrottsförbund genomför fortlöpande handikappidrottsdagar ute på skolorna i regionen. Under dessa tillfällen sprider vi information om vår verksamhet, men framförallt låter vi eleverna prova på att själv utföra vissa grenar inom handikappidrotten.

Aktiviteterna som eleverna får prova på under dessa dagar är:
 
Hinderbana

Här får eleverna känna på hur det känns att navigera sig genom diverse svårigheter.

Goalball

En idrott som har varit med i Paralympics sedan 1980. Goalball är en stor idrott inom synskadeidrotten och går kortfattat ut på att överlista motståndarnas försvar och skjuta i mål. Matcherna genomförs med en boll innehållandes tre bjällror vilka spelarna får navigera sig efter. Då specialglasögon används av samtliga spelare kan även spelare utan synskada deltaga på lika villkor.

Femkamp
Här får de tävlande utföra fem grenar som ställer höga krav på precision, rumsuppfattning och kroppskontroll.

Rullstolsbasket

Fartfylld idrott som förutsätter koordination, samarbete och uthållighet. Det svenska landslaget har rönt stora framgångar inom denna gren i Paralympics. Även icke-handikappade personer kan delta på grund av ett klassificeringssystem.

Genom dessa handikappidrottsdagar vill vi förändra attityder, rekrytera framtida ledare och självklart även nå ut till dem elever med funktionshinder som vill komma in i någon aktivitet.

Välkomna att höra av Er ifall er skola är intresserade av ett besök!

Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:17 Skribent: Jan Persson

Postadress:
Värmlands Parasportförbund
Idrottens Hus, Box 10
651 02 Karlstad

Kontakt:
Tel: 0104764773
Fax: 0104764799
E-post: jan.thorin@parasport...