Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från förbundet


Med hjälp av världsunik ljuddesign vill Lexter och Parasport Sverige ta parasporten in i framtiden. Med The Impossible Run har man redan tagit stora kliv på vägen. Nu går projektet in i en ny fas när tekniken appliceras på längdhopp.
 
Region Uppsala har skärpt restriktionerna i Uppsala län för att minska den ökande smittspridningen av coronaviruset.
 
Vid två tillfällen i höst erbjuder Parasport Sverige utbildningskursen Tillgänglighet på idrottsanläggningar och i träningslokaler. Anmäl dig redan idag!
 
I början av september lanserade Parasport Sverige hemsidan ParaMe, med målet att få fler personer med funktionsnedsättning att komma i rörelse. Nu vill vi ha din hjälp i den fortsatta utvecklingen av sajten!
 
Vi är alla en del av en historia som revolutionerar idrotten, skriver Åsa Llinares Norlin, ordförande för Parasport Sverige.
 
Brinner du för idrott och för att göra verklig skillnad för idrottare med funktionsnedsättning både på bredd- och elitnivå? Då kanske du är vår nya Generalsekreterare.
 
Han har personifierat svensk rullstolsrugby i decennier. Med sina otroliga 252 landskamper är nu tiden i den blågula tröjan över för Stefan Jansson.
 
Efter en omtumlande vår och sommar känns det extra skönt att precis som vanligt kunna skicka ut Parasportmagasinet fullmatad med nyheter, reportage och nedslag från svensk parasport.
 
Du kan på ett lätt sätt använda ParaMe som en app i din telefon eller surfplatta. Allt du behöver göra är att följa en kort instruktion i fyra steg som tar mindre än en minut.
 
I slutet av april belönades Älvsby Parasport av ATG Drömfond med 100 000 kronor, för att få möjlighet att förverkliga sina drömprojekt. Något som nu har förverkligats.
 
På uppmaning av Riksidrottsförbundet ser Parasport Sverige över sitt medlemsregister för att säkerställa att våra medlemmar följer RFs riktlinjer gällande medlemskap.
 
Folkhälsomyndigheten påminner idrottsrörelsen att fortsätta följa allmänna råd och rekommendationer för att undvika smittspridning. Riksidrottsförbundet uppmanar idrottsförbund, föreningar, aktiva och ledare att fortsätta ta ansvar under pandemin.
 
Svenska längd- och skidskyttelandslaget med nya förbundskaptenen, Fredrik Uusitalo, är igång på allvar inför säsongen 2020/2021.
 
Igår öppnade ParaMe upp för allmänheten. Parasport Sverige har valt att använda CMS-systemet Contentful för innehållet på webbplatsen.
 
Nu är den äntligen här! ParaMe – sajten som främjar möjligheterna till ett fysiskt aktivt liv för personer med funktionsnedsättning. Du hittar över 60 idrotter och 200 föreningar på sidan och fler är på gång.
 

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam

Sponsorer

Jyskatg

Officiella leverantörer

Andra kanaler

Facebook

Schysst arbetsgivare

Logga schysst arbetsgivare - tumme upp.

Postadress:
Smålands Parasportförbund
Kaptensgränd 3
577 36 Hultsfred

Kontakt:
Tel: 0708850490
E-post: ewa.anemyr@parasport.se

Se all info