Hoppa till sidans innehåll

Kom igång-satsning för skolelever!

12 SEP 2018 15:26
Landstingets Kom igång-satsning landade idag på Oxhagskolan i Kalmar med fokus på mer rörelse i vardagen för skolans elever.
Landstinget i Kalmar län vill inspirera till en hälsofrämjande skolutveckling med fysisk aktivitet och minskat stillasittande
  • Skapad: 12 SEP 2018 15:26

Idag har Oxhagskolans skolpersonal och elever med föräldrar fått inspiration att röra på sig mer på och i anslutning till skolan. Syftet är att stödja elever med funktionsnedsättning samt personal och föräldrar till mer fysisk aktivitet med fokus på verktyg i undervisning och på raster samt i vardag och föreningsliv. Målet är att få fler barn och ungdomar i rörelse samt minska stillasittandet. Viktigt att betona att det ska vara roligt, lustfyllt och anpassat.

Medarbetare från barnhabiliteringen och folkhälsoutvecklare fanns idag på plats på Oxhagskolan tillsammans med kommunen, Parasport, Fritidskanalen och Dansinstitutet. Utöver pågående samarbetsprojekt kring mer rörelse för skolans elever bjöds det idag på sköna dans-moves, smoothies och kramkalas med björnen Tryggve från 1177 Vårdguiden.

Senaste hjärnforskningen visar att motion och träning får fullständigt ofattbara effekter på hjärnan, det organ som påverkas allra mest av att vi rör på oss.

- Skolan och föreningslivet är bra arenor för rörelse, men det är viktigt att komma ihåg är att vi vuxna också är förebilder för våra barn, säger Hanna Johansson, folkhälsoutvecklare på Landstinget i Kalmar län.

Kom igång i skola är en av flera insatser som sker för skolan under hösten. Utöver detta kommer Oxhagskolan testa på race Runners, fritidskanalenes utbud, ha anpassad skoljogg, delta i Världens barnloppet med mera.

Bakgrund

Kom igång i skola sker i samarbete med kommun, skola och föreningsliv och är en del i landstingets fleråriga Kom igång-satsning. Syftet är att tillsammans med flera aktörer öka rörelsen och vardagsmotionen för ett friskare liv för invånarna i Kalmar län. Författaren bakom boken "Hjärnstark" Anders Hansens föreläsning "Träna för din hjärna" som nyligen livesändes på 1177.se för flera skolor i länet och Världens Barnloppet den 6 oktober, som landstinget och övriga aktörer arrangerar, är några andra exempel på fler delar i satsningen.

Mer information

Mer om #familjeutmaningen på 1177.se
Mer om varför fysisk aktivitet är livsviktigt på 1177.se
Mer om Världens barnloppet

Skribent: Ewa Anemyr
E-post: This is a mailto link

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook

Schysst arbetsgivare

Logga schysst arbetsgivare - tumme upp.

Postadress:
Smålands Parasportförbund
Kaptensgränd 3
577 36 Hultsfred

Kontakt:
Tel: 0708850490
E-post: ewa.anemyr@parasport...