Hoppa till sidans innehåll

Karate Tigers I Växjö!

14 JAN 2020 10:43
Karate Tigers är vår parakarategrupp som börjar onsdagen den 5 februari 2020.
Vi tränar på onsdagar klockan 17:30-18:15.
Instruktör för Karate Tigers är sensei Mona Pfaus.
  • Skapad: 14 JAN 2020 10:43

Välkomna till Karate Tigers!

Här kommer information om vår nya grupp som startar till våren 2020.

Karate Tigers är vår parakarategrupp som börjar onsdagen den 5 februari 2020.

Vi tränar på onsdagar klockan 17:30-18:15.

Instruktör för Karate Tigers är sensei Mona Pfaus. Hon har tränat karate sedan 1988 och började instruera 1991. Hon startade klubben 1998 och är både klubbledare och klubbens ordförande och ansvarar för utbildning av instruktörer i klubben samt klubbens övergripande verksamhet.

Sensei Mona jobbar som lärare i grundskolan på dagarna och har gjort det sedan 1996. Hon har många års erfarenhet med att jobba med barn och ungdomar i grundskolan och med särskoleintegrerade elever. Sensei Mona har också tidigare jobbat med särskoleklasser.

Karate Tigers är öppen för alla barn och ungdomar mellan 8-15 år. Vårdnadshavare måste träna med sitt barn. Avgiften för en termin är 850 kr vilket inkluderar även vårdnadshavaren. (Kom två och träna, betala för en). Terminen börjar 5 februari och slutar 10 juni. Röda dagar och helgdagar är träningen inställd.

Information kring dräkter och bälten får man i början av terminen. Vi hjälper er med detta. Tills dess tränar man i vanliga idrottskläder. Vill man inte köpa till en dräkt så behöver man inte. Vi tränar alltid barfota och har man långt hår sätter man upp det.

Träningen kommer fokusera på enkla grundtekniker, man får lära sig några japanska ord och räkna på japanska. Vi går även igenom Dojo Kun (etikettsregler i en dojo) och annat som hör till karate och Japan och japansk kultur. Vi lär oss allt detta tillsammans genom rörelse, glädje och under lekfulla former. Vi tränar tillsammans men individuellt vilket innebär att vi tränar karate utan kontakt.

I vår klubb tävlar vi inte, men vi har en avslutning med gradering varje termin där man får visa vad man lärt sig för att få en ny grad. Då får man bjuda in familjemedlemmar och vänner! Är man med på avslutningen får man medalj och diplom som visar den nya graden.

Vi kommer under våren utveckla samarbete med andra parakarategrupper som finns i andra städer och i framtiden kommer det finnas möjlighet att åka på läger. Detta är fortfarande på planeringsstadiet och blir tidigast aktuellt hösten 2020.

Våra lokaler medger i dagsläget ingen träning med rullstolar så vi kan inte erbjuda träning med rullstolar. Vi kommer i framtiden att bygga om för att möjliggöra för rullstolskarate.

Verkar det intressant? Välkomna till oss på Kulturnatten lördagen den 25/1 kl 16:00 på Kvarnvägen 6, Växjö. Där finns sensei Mona på plats och berättar mer om gruppen. Det går bra att anmäla intresse men det är inget krav att börja träna! Vi inleder terminen med två prova-på-pass (5/2 och 12/2) och sen kan man bestämma sig för om man vill fortsätta eller inte.

Välkomna till oss!

 

Kvarnvägen 6, Växjö
This is a mailto link
0708-186708

 

Skribent: Ewa Anemyr
E-post: This is a mailto link

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook

Schysst arbetsgivare

Logga schysst arbetsgivare - tumme upp.

Postadress:
Smålands Parasportförbund
Kaptensgränd 3
577 36 Hultsfred

Kontakt:
Tel: 0708850490
E-post: ewa.anemyr@parasport...