Hoppa till sidans innehåll

Daniel Söker Träningskompis i Jönköping!

04 MAJ 2020 10:05
Daniel är en tuff kille som söker Träningskompis i Jönköping för att kunna träna mer än fyra gånger i veckan. Kanske känner Du någon som älskar att träna och skulle vilja ha en galen träningskompis :)
  • Skapad: 04 MAJ 2020 10:05

 

Hej!

Jag söker en träningskompis som gillar att utmana sig själv och som vill växa som människa! Jag heter Daniel Belge och är 38 år. Jag är blind sedan ett års ålder, då jag fick frätande kalk i ögonen. Jag genomgick en rad misslyckade operationer som liten, men kunde fram till 2008 se ljus och mörker på mitt ena öga. Då fick jag en ögoninfektion, som inte antibiotikabehandlades i tid, och därefter försvann det lilla ljusseende som jag hade kvar. Nu ser jag ingenting, allt är svart.

Jag är en aktiv person, i bra fysisk form, som älskar att träna! I sommar, i början av juli, ska jag tillsammans med min fru Therese bestiga Kebnekaise!

Jag tränar tillsammans med min fru ca 4 ggr/vecka och ett träningspass blir sällan kortare än 2,5h, men jag skulle gärna vilja och kunna träna mycket mer, då träning är en av mina stora passioner i livet tillsammans med litteraturen! Träningsformer som jag vill ägna mig åt är löpning, styrketräning, simning samt cykling om jag i framtiden kan ordna en tandemcykel. Samtidigt är jag väldigt nyfiken och inte alls främmande för att testa andra träningsformer. Min fru skulle gärna träna mycket mer med mig, men hon hinner inte p.g.a. sitt jobb och p.g.a. av att hon har Multipel Skleros, som gör att hon tyvärr har mindre ork och energi än tidigare.

När jag var yngre ägnade jag mig åt judo och friidrott samt parasporterna elektronskytte, goalball och showdown med stor framgång. På denna tid fanns betydligt mindre intresse runt parasport och paralympics än vad som råder idag, och jag hade goda förutsättningar för att lyckas på elitnivå. Men det hade krävt en flytt till Stockholm och att jag lämnade familjen och mitt sociala nätverk i Jönköping. Nu vill jag satsa helhjärtat och seriöst på parasport igen. Därför behöver jag en träningskompis som komplement till min fru för att utvecklas ännu mer och uppnå högre nivåer i min fysiska utveckling.

Förutom att bestiga Kebnekaise, skulle vi ha sprungit Göteborgsvarvet i maj och ett kortare lopp, Landsjön runt (12,5 km) i april. Dessa lopp blev tyvärr inställda p.g.a. Corona. Nu håller vi tummarna för att Jönköpings halvmaraton, som vi anmält oss till, blir av i augusti.

2019 sprang vi Landsjön runt, Springhjälpen, Blodomloppet, Jönköpings halvmaraton och P4 morgonloppet. I samband med dessa lopp fick vi hel del massmedial uppmärksamhet. Vi var bland annat med i P4 Extra med Titti Schultz inför Springhjälpen. Vi har hittills fyra sponsorer som tycker att vi är ett intressant par värda att satsa på, men vi hoppas på att det ska bli fler i framtiden. Våra sponsorer hittills är Restaurang Grill, Bilvårdsexperten, Nordic Wellness och Atteviks. Hittills har jag sprungit lopp tillsammans med min fru, men jag skulle vilja hitta någon med bättre kondition att springa med så att jag kan utveckla min förmåga maximalt. Min frus MS gör att hon inte kan träna på den nivån.

Jag garanterar att du som antar möjligheten kommer att bli mycket positivt överraskad och förvånad över hur lätt det är och hur lite som krävs av dig. Jag är orädd, spänstig, smidig, har bra avståndsbedömning, god motorik och kroppskordination. Jag behöver bara någon som är mina ögon i träningssammanshang. Jag kan träning och lär gärna ut det jag kan. Den som tränar tillsammans med mig går alltid in gratis på de aktiviteter som kostar pengar såsom gym, simning m.m.

Jag har alltid ägnat mig mycket åt både styrke- och konditionsträning, men jag är även livsnjutare som älskar god mat och dryck. Jag tycker mycket om att resa och se nya platser och jag är väldigt social och älskar att träffa och interagera med nya människor. Jag är öppensinnad, humoristisk och väldigt levnadsglad. Jag trotsar ständigt mina dåliga odds och älskar utmaningar och att utmana mig själv. Jag är positiv, lite galen och väldigt kreativ. Jag är äventyrlig, lust- och upplevelsedriven. Alla människor som har träffat mig längre än 15 min brukar säga att de helt glömmer bort att jag är blind. Då brukar jag säga att det är precis så det ska vara för om man tänker på att jag är blind så är jag blind. Om man glömmer bort det så är jag inte blind.

Jag är entreprenör och driver ett eget företag. Att läsa har alltid varit ett stort intresse hos mig och jag är väldigt allmänbildad, intresserad av samhällsfrågor och kort sagt det mesta. Jag har en enorm kunskapstörst. 2013 var jag med i Sveriges radios romanprisjury. I samband med detta skrev Jönköpingsposten ett reportage om mig.

Jag har aldrig låtit det faktum att jag är helt blind hindra mig från att leva ett mycket aktivt liv, göra saker och ting och anta vilken utmaning som helst. Jag är mycket modig och orädd. I höstas körde jag sportbil (Seat Leon Cupra, 300hk). Jag var uppe i, som mest, 155 km/h! Det senaste året har jag även dykt med dykinstruktör och full dykutrustning i pool. Senare i år ska jag dyka i Vättern samt segelflyga och köra motorcykel. Jag har gjort brandmanstestet och skjutit elektronskytte. I somras paddlade jag kajak med Sofia Paldanius i Vättern. Som en liten kul grej red jag även islandshäst i somras.

Om du vill veta mer om mig får du gärna besöka mina sociala medier på Facebook och Instagram, där jag har gemensamma konton med min fru och vi heter Daniel och Therese Belge. Jag har under året varit med i följande medier:

2019-04-25: SVT Lokala Nyheter Jönköping ”Ställer upp i Landsjön runt – mot alla odds”

2019-05-15: Jönköpingsposten (JP): ”Inga utmaningar omöjliga för blinde Daniel”

2019-05-23: P4 Jönköping: ”Blinde Daniel: En ära att delta i Springhjälpen”

2019-05-30: P4 Extra: ”De springer för att bekämpa hungersnöd och för att stärka folkhälsan i Sverige”

2019-08-22: Jönköpingsposten (JP): ”Paret springer mot alla odds: Thereses MS och Daniels blindhet inget hinder för att springa halvmaran”

2019-08-23: P4 Jönköping. ”Ett halvmaraton är inget hinder för Therese och Daniel”

2019-08-26: Jönköpingsposten (JP): ”Så gick det för Daniel och Therese i Jönköpings halvmaraton”

2019-10-16: Atteviks Facebook-sida ”Drömmen som blev verklighet”. (Atteviks dokumenterade Daniels bilkörning i en 6 minuter lång film)

2019-11-07: Assyria TV: ”Daniel och Therese Belge – maximal otur inget hinder för livsglädje” (Intervju med oss i 1h 5 min)

2020-03-01: Nordic Wellness magazine ”Mot Kebnekaise! Daniel och Therese utmanar Berget” (En längre artikel om oss och vår träning)

Framöver kommer även en film på Svenska parasportförbundets hemsida.

Du som är intresserad och vill bli min träningskompis ska veta att det skulle betyda oerhört mycket för mig, göra stor skillnad i mitt liv och öka min livskvalité. Jag garanterar dig att du också skulle få mycket i utbyte både träningsmässigt, rent mänskligt och socialt.

Det bästa sättet om du vill lära känna mig mer är att kontakta mig på telefon 0704-674200 så berättar jag gärna mer och så får vi chansen att lära känna varandra. Jag föredrar helst telefonkontakt, men du kan även maila mig på This is a mailto link

Hoppas att vi hörs!

Med vänliga hälsningar

Daniel Belge

Skribent: Ewa Anemyr
E-post: This is a mailto link

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook

Schysst arbetsgivare

Logga schysst arbetsgivare - tumme upp.

Postadress:
Smålands Parasportförbund
Kaptensgränd 3
577 36 Hultsfred

Kontakt:
Tel: 0708850490
E-post: ewa.anemyr@parasport...