Hoppa till sidans innehåll

Ålder inget hinder!

19 FEB 2020 14:57
Har ni idéer till en ny verksamhet som innebär ökad delaktighet för äldre med funktionsnedsättning? Då kan ni söka stöd ur Allmänna arvsfonden.
  • Skapad: 19 FEB 2020 14:57

Allmänna arvsfonden vill stimulera till fler nyskapande och utvecklande projekt som bidrar till ökad delaktighet och tillgänglighet i samhället för äldre med funktionsnedsättning.

Vad räknas som funktionsnedsättning?

En funktionsnedsättning kan man ha haft sedan länge eller fått nyligen. Med stigande ålder är det vanligt att man får en eller flera funktionsnedsättningar, till exempel hörsel- och synnedsättningar, depression eller begränsningar i rörelseförmågan. Vi har inte satt någon gräns för när man räknas som ”äldre”.

Arvsfondens möjligheter

Hos Allmänna arvsfonden kan ni söka pengar för antingen projektstöd eller lokalstöd. Ert projekt kan pågå i upp till tre år från det att ni som sökande förening har beviljats stöd.

Projektstödet syftar till att ta fram en nyskapande eller utvecklande metod, arbetsmodell, samarbete eller nya former av mötesplatser för äldre med funktionsnedsättning. Projektet kan pågå under 1–3 år och stödet kan användas till bland annat löner, aktiviteter och metodmaterial. Sökande organisation ska ha varit verksam i minst ett år.

Lokalstödet syftar till att göra en om-, till- eller nybyggnation av en lokal eller anläggning. Syftet ska vara att starta en ny verksamhet för äldre med funktionsnedsättning som inte finns på orten (inom 10 kilometers radie). Verksamheten Sökande organisation ska ha funnits i minst två år.

Vem kan söka stöd?

Det är ideella föreningar och andra icke-vinstdrivande organisationer som kan söka pengar för projekt- och lokalstöd. Offentliga huvudmän kan söka projektstöd, men då måste projektet drivas i nära samarbete med ideella föreningar.

Vi ser gärna samarbeten mellan flera olika aktörer inom föreningslivet och offentliga organisationer. Samverkan är en viktig faktor för projekts framgångar och möjligheter till långsiktig överlevnad.

Det går inte att söka stöd för det som är offentlig huvudmans ansvar, till exempel att bedriva vård- och omsorgsverksamhet eller att tillhandahålla hjälpmedel.

Kontakta oss med din idé

Kontakta gärna oss för att prata med en handläggare och bolla dina idéer om projekt.

Telefon: 08-700 09 40

Telefontider: Tisdagar och torsdagar mellan klockan 09.00-11.00.

Vi har tyvärr inte möjlighet att läsa och bolla projektförslag som skickas in via e-post.

Har du generella frågor om vår satsning för äldre med funktionsnedsättning är du välkommen att kontakta:

Kristina Nordin, projektledare
Telefon: 08-700 07 85
E-post:This is a mailto link

Skribent: Ewa Anemyr
E-post: This is a mailto link

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook

Schysst arbetsgivare

Logga schysst arbetsgivare - tumme upp.

Postadress:
Smålands Parasportförbund
Kaptensgränd 3
577 36 Hultsfred

Kontakt:
Tel: 0708850490
E-post: ewa.anemyr@parasport...