Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från förbundet


I slutet av april belönades Älvsby Parasport av ATG Drömfond med 100 000 kronor, för att få möjlighet att förverkliga sina drömprojekt. Något som nu har förverkligats.
 
På uppmaning av Riksidrottsförbundet ser Parasport Sverige över sitt medlemsregister för att säkerställa att våra medlemmar följer RFs riktlinjer gällande medlemskap.
 
Folkhälsomyndigheten påminner idrottsrörelsen att fortsätta följa allmänna råd och rekommendationer för att undvika smittspridning. Riksidrottsförbundet uppmanar idrottsförbund, föreningar, aktiva och ledare att fortsätta ta ansvar under pandemin.
 
Svenska längd- och skidskyttelandslaget med nya förbundskaptenen, Fredrik Uusitalo, är igång på allvar inför säsongen 2020/2021.
 
Igår öppnade ParaMe upp för allmänheten. Parasport Sverige har valt att använda CMS-systemet Contentful för innehållet på webbplatsen.
 
Nu är den äntligen här! ParaMe – sajten som främjar möjligheterna till ett fysiskt aktivt liv för personer med funktionsnedsättning. Du hittar över 60 idrotter och 200 föreningar på sidan och fler är på gång.
 
Nu är det bara en vecka kvar. Den 8 september öppnar ParaMe upp för allmänheten och redan nu kan du ta en titt på två filmklipp som kommer att finnas på sajten.
 
Missa inte årets Parasportvecka, vecka 37, som är fylld med utbildningar och föreläsningar om parasport.
 
Tisdagen den 8 september kommer du äntligen att kunna besöka ParaMe, för att på ett enkelt sätt hitta idrott, föreningar och träning som passar just dig.
 
Om en vecka är det premiär för Heja Sverigelaget!. I tv-serien får vi följa idrottarna Lille Ruoskanen, Linnéa Bäckman, Mike Malmer och Jimmy Andersson på deras resa till Special Olympics World Games i Abu Dhabi.
 
För första gången någonsin kunde svenska tv-publiken följa SM i parafriidrott live hemma i TV-soffan. "Ett väldigt stort steg för svensk parasport."
 
Inkluderat SM med friidrottare både med och utan funktionsnedsättning sätter guldkant på helgens tävlingar. "Det känns helt rätt att all friidrott avgörs på samma ställe", säger Magnus Olsson.
 
Högsta deltagarantalet sedan 90-talet, högpresterande tennis och strålande solsken. SM-helgen i Karlstad kan bara sammanfattas med ett ord, succé.
 
Mellan fredag och söndag arrangeras SM i rullstolstennis i Karlstad för första gången någonsin. ”Det ska bli en stor ära att få dela ut SM-medaljer i helgen”, säger Jonas Wahrolin, ordförande i Karlstads TK.
 
”Jag vill sprida en tro på sin egen förmåga”, säger Fatmir Seremeti om sin känslosamma självbiografi, ”Från mörker till framgång”.
 

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG

Sponsorer

adressandring
Jysk
SKF

Officiella leverantörer

Scandichemma
GrandTravelGroup

Andra kanaler

Facebookch-twitter
YoutubeInstagram

Postadress:
Örebro Läns Parasportförbund
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: 019175547
Fax: 019102070
E-post: lennart.handikapp@orebro.rf.se

Se all info