Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Parasport Sverige


Om två månader arrangeras Para Nordic Skiing World Championships i Östersund. Bo Sköld, generalsekreterare för Parasport Sverige, ser fram emot tävlingarna och de effekter de väntas bidra med.
 
Maria Bjurström och Christoffer Hagdahl är redo för VM i Rio de Janeiro. ”Jag spelar som bäst när jag inte har några krav på mig och därför är min målsättning att försöka njuta och hitta glädjen i varje match”, säger Christoffer Hagdahl.
 
Ebba Årsjö succéår tar aldrig slut. Under torsdagen blev hon nominerad till Radiosportens Jerringpris som röstas fram av svenska folket. – Man får nypa sig i armen, händer verkligen allt det här?, säger Ebba Årsjö.
 
Nu har din förening möjlighet att tilldelas 60 000 kronor på Svenska Parasportgalan 2023. Nominera din egen eller en annan förening som du tycker förtjänar Jerringfondens Parasportpris.
 
Göteborg Open fick deltagarna att jubla. "Det här är helt underbart", säger Gustav Ågren.
 
På ett extrainsatt möte i Berlin i onsdags röstade Internationella Paralympiska Kommitténs (IPC) medlemsorganisationer för att utesluta de ryska och belarusiska nationella paralympiska kommittéerna (NPC) ur IPC.
 
Göteborg Open väntas slå rekord i antal deltagare under helgens tävlingar som drar igång redan under fredagen den 18 november.
 
Den 20-29 januari arrangeras Para Nordic Skiing World Championships i Östersund. Nu har märket för mästerskapen presenterats.
 
Kom igång med träningen – eller vässa formen. Nu kan du träna gymnastik hemma med Tillsammansprojektet och Svenska Gymnastikförbundet.
 
Philip Jönsson var under måndagens R5-final ytterst nära en VM-medalj. Tyvärr räckte det inte hela vägen och Jönsson fick nöja sig med en fjärdeplats i en historiskt bra final.
 
Det svenska landslaget i goalball är redo att ta sig an B-EM i Portugal med ledning av Magnus Wislander som gör mästerskapsdebut som förbundskapten.
 
De nominerade till Idrottsgalan 2023 är nu presenterade och i kategorin Årets prestation finns Ebba Årsjö med i sällskap av Nils van det Poel, Armand Duplantis och Marcus Ericsson.
 
Det var stort medialt intresse när delar av landslagen i alpint och längdskidor samlades för pressträff i Östersund. "Det har varit en intensiv dag med många intervjuer, det är väldigt kul att intresset är så stort", säger Ebba Årsjö om dagen.
 
Sverige och Philip Jönsson har ställt in siktet på VM-medaljer och kvotplatser. – Om allting klaffar så vet vi att det kan gå hela vägen, säger Pernilla Svensson, förbundskapten.
 
På lördag är det åter dags för Stockholm Paragames som i år kan presentera en helt ny idrott på programmet, framefotboll.
 
12

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Lokala sponsorer

Länsförsäkringars logga

 imagejdfmv.png

Postadress:
Jämtland-Härjedalens Parasportförbund
Box 384
831 25 Östersund

Besöksadress:
Klockhuset, Idrottens Hus, Sollidenvägen 62 B
831 39 Östersund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 063511705
E-post: jamtland-harjedalen@...