Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Parasport Sverige


Mellan fredag och söndag arrangeras SM i rullstolstennis i Karlstad för första gången någonsin. ”Det ska bli en stor ära att få dela ut SM-medaljer i helgen”, säger Jonas Wahrolin, ordförande i Karlstads TK.
 
”Jag vill sprida en tro på sin egen förmåga”, säger Fatmir Seremeti om sin känslosamma självbiografi, ”Från mörker till framgång”.
 
I helgen avgjordes SM i tempo efter 300 dagars tävlingsuppehåll. ”Så skönt att få uppleva tävlingsnerverna igen”.
 
När Almedalsveckan ställdes in ställde Parasport Sverige om. I Paradalen Online hölls fördjupande samtal med samtliga riksdagspartier om satsningar på mer parasport.
 
I höst lanseras ParaMe, där du på ett enkelt sätt hittar paraidrott och andra fysiska aktiviteter. Sajten är byggd så att den ska passar dig som användare och den går att använda tillsammans med olika typer av hjälpmedel.
 
I Malmö, Östersund och Eskilstuna erbjuds fler sommaraktiviteter och träning för barn och unga med funktionsnedsättning genom Parasport Sveriges projekt Champa Lots.
 

De får Lions Bragdlejon

(2020-06-30 10:22)
Kampsportaren Jenny Öster-Hall och bordtennisspelaren Nicklas Westerberg får Lions Bragdlejon.
 
Para-SM i friidrott avgörs den 15-16 augusti i Uppsala. Anmälan för deltagare är öppen till och med den 6 augusti.
 
Almedalen 2020 är inställt, men det politiska samtalet fortsätter. Med avstamp i det nya Parasportpolitiska programmet har Parasport Sverige bjudit in representanter från samtliga riksdagspartier till samtal i Paradalen Online.
 
Svenska Golfförbundet bjuder in till ett roligt och utvecklande tvådagars golfläger för barn och ungdomar med funktionsnedsättning. Alla är välkomna, oavsett tidigare golferfarenhet.
 
Goalball-landslagen får gemensam landslagsledning och ny förbundskapten blir Annika Klingström. "Det känns väldigt kul att vi har fått den på plats och att vi kan lansera den nu", säger sportchef Ines Lopes.
 
Under alla mina år som synskadad har jag mött väldigt många människor i olika sammanhang och situationer. För det allra mesta har jag blivit bemött med respekt, förståelse och precis som vem som helst.
 

Parasportmagasinet nr 2

(2020-06-12 13:10)
Ännu ett fullmatat magasin är nu här. Läs om talangen som äntligen har hittat hem, om Fia Fjelddahls makalösa år och mycket mer.
 
Tack vare ett samarbete med Target Aid kan nu föreningar inom Parasport Sverige få hjälp med att starta insamlingar till sin verksamhet.
 
Från och med den 14 juni kommer tävlingsidrott utan publik att vara tillåtet. Dessutom får symptomfria personer resa fritt i Sverige från och med 13 juni.
 


Vi finns på
Facebook

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG

Sponsorer

adressandring
Jysk
SKF

Officiella leverantörer

Scandichemma
GrandTravelGroup

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Jämtland-Härjedalens Parasportförbund
Box 384
831 25 Östersund

Besöksadress:
Klockhuset, Idrottens Hus, Sollidenvägen 62 B
831 39 Östersund

Kontakt:
Tel: +46104764238, +46104764237
Fax: 063511705
E-post: jamtland-harjedalen@parasport.se

Se all info