Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Parasport Sverige


Svenska Parasportförbundet erbjuder fyra fysiska utbildningar i Parasportens grunder under 2022. Missa inte att anmäla dig till vårens tillfälle den 25 maj. Sista anmälningsdag är den 19 maj.
 
Fredagen den 6 maj prisades de bästa prestationerna och de största eldsjälarna inom svensk parasport från det senaste året. Här är listan på alla pristagarna.
 
Se Svenska Parasportgalan live på Sportbladet med start fredag 6 maj.
 
Fredag 6 maj är det dags för Svenska Parasportgalan 2022. Galan sänds live på Sportbladet med start klockan 18:30 och programleds av Per Skoglund och Maja Reichard.
 
Svenska Parasportförbundets rullstolsrugbykommitté vill starta om rullstolsrugbyn i Sverige. Som en del av projektet har utvecklingsdistriktet Parasport Västmanland anställt Lars-Gunnar Andersson för att hitta nya spelare och bygga nätverk.
 
Det har blivit dags att hylla de främsta prestationerna och förebilderna inom svensk parasport. Här är samtliga nominerade som har möjlighet att ta hem priser under Svenska Parasportgalan 2022 den 6 maj.
 
Som en del av SM-veckan vinter i Piteå avgjordes SM-tävlingarna i boccia och mattcurling under helgen den 26–27 mars. Här kan du läsa mer om hur det gick.
 
Som tidigare har meddelats kommer hemsidor i IdrottOnline/Episerver att läggas ned vid årsskiftet 2022/2023. Nedan följer information, tillsammans med ett erbjudande till Svenska Parasportförbundets medlemsföreningar.
 
Parasporten är en av de delar i idrottsrörelsen som drabbats hårdast av pandemin. Idag släppte Riksidrottsförbundet (RF) rapporten Två år med corona, som visar fortsatt stort tapp av deltagartillfällen inom parasporten.
 
På tisdagen landade den svenska paralympiska truppen åter på svensk mark. Atleterna välkomnandes hem av familj, media – och Kronprinsessan Victoria.
 
För att belöna förebilder inom parasporten har JYSK Sverige och Parasport Sverige instiftat ett helt nytt stipendium – JYSK Bring Dedication Award. Nu kan du nominera personer som du vill ska få stipendiet.
 
Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté har med anledning av det rådande säkerhetsläget fått en del frågor från föreningar och SDF. Här följer en rekommendation gällande säkerhetsläget.
 
I ett unikt samarbete mellan Parasport Sverige, Folksam, Lunds universitet och Gymnastik och idrottshögskolan (GIH) drivs projektet Säker och hälsosam parasport. Syftet är att förebygga skador och sjukdomar bland elitaktiva paraidrottare.
 
De paralympiska vinterspelen i Beijing pågår den 4–13 mars. Här kommer information för dig som vill följa spelen.
 
Idag, måndag 28 mars, har de nordiska länderna skickat en skrivelse till IPC med anledning av den upptrappade situationen i Ukraina och dess betydelse för kommande Paralympics i Peking.
 
12

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Lokala sponsorer

Länsförsäkringars logga

 imagejdfmv.png

Postadress:
Jämtland-Härjedalens Parasportförbund
Box 384
831 25 Östersund

Besöksadress:
Klockhuset, Idrottens Hus, Sollidenvägen 62 B
831 39 Östersund

Kontakt:
Tel: +46702086932
Fax: 063511705
E-post: jamtland-harjedalen@...