Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Parasport Sverige


Norrbottens Parasportförbund håller sitt årsmöte onsdag den 30 mars 2022.
 
Dalarnas Parasportförbund håller sitt årsmöte onsdagen den 30 mars 2022.
 
Ronny Persson, landslagsspelare i rullstolscurling, har valts in som aktivas representant för vinteridrotter i Paralympiska utskottet (PU). Han tillträder efter spelen i Beijing.
 
Sportskytten Philip Jönsson fick ta emot Sportspegelpriset på Idrottsgalan under gårdagskvällen. Priset delas årligen ut av SVT Sport.
 
Södermanlands Parasportförbund håller sitt årsmöte torsdagen den 31 mars 2022.
 
Västmanlands Parasportförbund håller sitt årsmöte tisdagen den 29 mars 2022.
 
Från 13 till 24 januari tävlar tre svenskar i ett historiskt VM i Lillehammer när Alpint, längd, skidskytte och snowboard för första gången arrangeras på ett och samma ställe. Här nedan hittar du tävlingsschema, samt info om våra svenska åkare.
 
Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté offentliggör idag rekryteringen av Bo Sköld som ny generalsekreterare. Han tillträder sin tjänst den 1 mars 2022.
 
Från och med den 1 januari 2022 inkluderas parafriidrotten i Svenska Friidrottsförbundet, med syftet är att göra friidrotten tillgänglig för ännu fler.
 
Årets sista magasin är här och bjuder på härlig läsning om evenemang som gör efterlängtad comeback efter pandemiåret, hur den svenska truppen till Beijing ser ut samt en lång intervju med längdhopparen, Per Jonsson.
 
Stiftelsen delar ut stipendium till en person eller ett kollektiv av personer som visat mycket goda resultat som ungdoms- eller paraidrottsledare och som har potential att utvecklas vidare.
 
Västernorrlands Parasportförbund håller sitt årsmöte söndagen den 27 mars 2022.
 
Det blev tre pallplatser och två karriärsbästa under världscupspremiären i Canmore, Kanada, för det svenska paralandslaget i längdskidor och skidskytte. – Några riktigt sköna kvitton, säger Fredrik Uusitalo.
 
Under helgen avgjordes SM i goalball och det bjöds på en hel del tajta och välspelade matcher i Stockholm. – Det är ju precis det vi behöver för att utveckla goalballen vidare i Sverige, säger förbundskapten Annika Klingström efter SM-helgen.
 
Har du en eldsjäl i din förening som borde bli Årets sportförälder 2021? Var med och nominera någon du tycker gör det där lilla extra och är den där hjälten som alltid ställer upp.
 
12

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Lokala sponsorer

Länsförsäkringars logga

 imagejdfmv.png

Postadress:
Jämtland-Härjedalens Parasportförbund
Box 384
831 25 Östersund

Besöksadress:
Klockhuset, Idrottens Hus, Sollidenvägen 62 B
831 39 Östersund

Kontakt:
Tel: +46702086932
Fax: 063511705
E-post: jamtland-harjedalen@...