Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Parasport Sverige


Är du en handlingskraftig och kommunikativ ledare som brinner för att stärka bilden av svensk parasport? Parasport Sverige söker en kommunikationschef som vill fortsätta stärka parasporten i hela verksamheten - från bredd till elit.
 
Den dubbla OS-guldmedaljören, Daniel Rickardsson, är klar som guide för Zebastian Modin. "Allting känns väldigt bra och inspirerande", säger den åttafaldige paralympicsmedaljören Zebastian Modin.
 
Förbundsstyrelsen för Svenska Parasportförbundet har fattat beslut att ställa in de 4-5 planerade vinter världsmästerskapen i Jämtland i början av 2023.
 
Stjärnkliniken och Parasport Sverige utökar sitt samarbete för att kunna ge fler svenska paraidrottare bästa möjliga förutsättningar till en lyckad idrottskarriär.
 
Parasport Sverige och En Frisk Generation inleder ett unikt samarbete för att engagera fler familjer, barn och ungdomar att hitta sin inre rörelseglädje.
 
Anna Normann stod för en prestation utöver det vanliga under tisdagens världscup i Frankrike. Med en sparkande 24 veckors bebis i magen lyckades sportskytten ta sig hela vägen upp på världscuppallen i stående luftgevär R2.
 
På Parasport Sveriges Facebooksida pågår just nu en utlottning där fyra föreningar kan vinna fem startplatser var till Lidingöruset eller Lidingörullet. Ta chansen att delta!
 
Ebba Årsjö tilldelas Victoriapriset 2022 för att hon vann två guld och ett brons på Paralympics i Peking – Sveriges första alpina medaljer i Paralympics på 20 år. Hon vann dessutom dubbla guld på VM i Lillehammer dessförinnan.
 
Riksidrottsförbundet och Folkspel har startat Eldsjäl 2.0, ett utbildningsprogram som genomförs för andra året i rad. Du som är ung ledare i en parasportförening kan söka till utbildningen via Svenska Parasportförbundet.
 
JYSK Sverige och Parasport Sverige delar ut stipendiet Bring Dedication Award för att belöna förebilder inom parasporten. Den historiska första stipendiaten är Jennie Hedrén Hasselros från Växjö.
 
Svenska Parasportförbundet erbjuder fyra fysiska utbildningar i Parasportens grunder under 2022. Missa inte att anmäla dig till vårens tillfälle den 25 maj. Sista anmälningsdag är den 19 maj.
 
Fredagen den 6 maj prisades de bästa prestationerna och de största eldsjälarna inom svensk parasport från det senaste året. Här är listan på alla pristagarna.
 
Se Svenska Parasportgalan live på Sportbladet med start fredag 6 maj.
 
Fredag 6 maj är det dags för Svenska Parasportgalan 2022. Galan sänds live på Sportbladet med start klockan 18:30 och programleds av Per Skoglund och Maja Reichard.
 
Svenska Parasportförbundets rullstolsrugbykommitté vill starta om rullstolsrugbyn i Sverige. Som en del av projektet har utvecklingsdistriktet Parasport Västmanland anställt Lars-Gunnar Andersson för att hitta nya spelare och bygga nätverk.
 
12

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Lokala sponsorer

Länsförsäkringars logga

 imagejdfmv.png

Postadress:
Jämtland-Härjedalens Parasportförbund
Box 384
831 25 Östersund

Besöksadress:
Klockhuset, Idrottens Hus, Sollidenvägen 62 B
831 39 Östersund

Kontakt:
Tel: +46702086932
Fax: 063511705
E-post: jamtland-harjedalen@...