Hoppa till sidans innehåll

Omval på Yvonne Cederholm

02 MAJ 2022 12:12
På årsmötet i mars omvaldes Yvonne på två år som ordinarie ledamot. Hon blev dessutom vid konstituerande mötet vald som vice ordförande i vårt distrikt.
  • Skapad: 02 MAJ 2022 12:12

Mitt namn är, Yvonne Cederholm. Jag är gift och har två barn och barnbarn.

Är född i Mariestad men flyttade tidigt till Lidingö. Jag bodde där i många år och träffade min man där. Vi gifte oss på Lidingö och våra barn är även födda där. Men när barnen var små kände vi att vi vill flytta till ett mindre ställe. Min man är från Sandviken och det blev dit vi flyttade och där vi fortfarande bor.

Jag gillar att vara med människor och är lyhörd när/om någon vill prata. Ofta har jag samtal med personer som vill detta. Jag vill att folk ska ha det bra och må bra! Min kloka mormor sa ofta: ”Om du ger får du tusenfalt tillbaka”. Kloka fina ord!

Mitt bästa idrottsminne är när jag som 15-åring slog skolrekord på 60 meter löpning (en plakett sitter fortfarande kvar på skolan i Mariestad). När jag vann så fick jag också mina första spikskor i present av en svensk mästarinna i löpning och längd. Detta var också mina grenar. Detta är ett stort idrottsminne för mig och det tog mig också ut på många tävlingar i Sverige och i andra länder.

När jag är hemma så tycker jag om att laga mat och baka. Men jag åker också gärna ut i naturen när det finns tid. Så underbart att se alla årstider och allt vackert som finns runt omkring oss.

Jag hamnade för x-antal år sedan på rehab i Sandviken, detta i samband med att jag fick en högersidig förlamning. Där fick jag min första rullstol. Det blev såklart en stor omställning - jag som idrottat i hela mitt liv.

MEN, jag ser positivt på livet. Allt ordnar sig på något vis. Så har det blivit för mig! Jag dansar t.o.m. rullstolsdans. När det gäller Parasport, så känner jag mycket för detta. Jag vill ju att alla ska få röra på sig. Var och en efter sin egen förmåga.

Det spelar ingen roll var i livet vi står. Parasport med alla sina olika riktningar sporrar mig att få fler att ta del av idrotten. Jag är gärna med och hjälper till där det behövs oavsett om det handlar nom olika evenemang, möten, tävlingar, spel etc.

Jag är ordförande för GRG, Gävleborgs Rekryterings Grupp. Där har vi många olika aktiviteter och träningar året runt. Ett glatt gäng som trivs ihop!

Som person är jag aktiv, positiv och detta vill jag förmedla till andra. Jag har alltid haft ett idrottsintresse. Redan som 16-åring höll jag i träning i gymnastik m.m. för barn/ungdomar med olika diagnoser. Det var en lycka att se alla ta sig fram på sitt sätt. Alla gjorde så gott de kunde efter sina förutsättningar. Så ”parasport” började tidigt i livet för mig. Hela vår familj är idrottsintresserad!

Vi måste se möjligheter och vara rädda om varandra!

// Yvonne Cederholm

Skribent: Elin Lund Jonsson
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Gävleborgs Parasportförbund
Gävleborgs idrottsförbund, BOX 325
826 27 Söderhamn

Besöksadress:
Gävleborgs idrottsförbund, Hällåsen 606
826 40 Söderhamn

Kontakt:
Tel: 0706822243, 0706822234
E-post: elin.lund.jonsson@pa...