Hoppa till sidans innehåll

Idrottspolitiskt träff i Gävle

23 JUN 2022 13:45
Den 13 juni var vi inbjudna till en idrottspolitisk träff i Gävle där vi tillsammans med RF SISU och andra SDF fick träffa Gävle Kommuns kommunal- och oppositionsråd för att prata om idrottens förutsättningar och framtid.
  • Skapad: 23 JUN 2022 13:45

Första frågan gick till politikerna – Vilken är de viktigaste idrottsfrågorna?
De pratade om bredd och mångfald, fokus på barn och unga, en tillgänglig idrott, förebilder, skapa förutsättningar för en aktiv fritid, en meningsfull fritid, jämlika förutsättningar att delta, minska trösklarna, folkhälsa och att prioritera rätt.

Alla partier utom SD var representerade, vår bild var att partierna ändå hade en gemensam bild om idrotten i Gävle, att vi måste hitta en strategi tillsammans, och att de strategierna kan löpa under lång tid. Jämlikhetsperspektivet och jämställdheten inom idrotten lyftes som viktiga frågor.

När politikerna blickade framåt om fem år ville de se att ingen förening säger nej till nya medlemmar, de ville se att antalet idrottsevenemang i Gävle ökar, de ville se möjligheter för ökade intäkter till föreningslivet och en möjlighet för föreningarna att växa och skapa tillfällen för idrott.

Vi är tacksamma för att vi fick vara plats och lyfta den hinderbana våra målgrupper har när det gäller en tillgänglig idrott och att vi fick dela med oss av det parasportpolitiska programmet.

Skribent: Elin Lund Jonsson
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Gävleborgs Parasportförbund
Gävleborgs idrottsförbund, BOX 325
826 27 Söderhamn

Besöksadress:
Gävleborgs idrottsförbund, Hällåsen 606
826 40 Söderhamn

Kontakt:
Tel: 0706822243, 0723792610
E-post: elin.walfridsson@par...