Hoppa till sidans innehåll

GD-GIF Olympiaden

23 JUN 2022 13:28
Varje år arrangerar Gefle IF Friidrott GD-GIF Olympiaden för särskolorna. Olympiaden brukar arrangeras i maj, vi hade i samma veva våra planer - att vi skulle arrangera en School Day i Gävle vid ungefär samma tid.
  • Skapad: 23 JUN 2022 13:28

Vi hade vid två tillfällen träffat elever vid Barn- och Fritidsprogrammet på Polhemsskolan och utbildad dem i Parasportens grunder samt inkluderande ledarskap. Det enda som återstod för dem i deras utbildning var att leda en School Day. Vi har sedan fem år tillbaka samverkat med Polhemsskolan med liknande koncept, men p.g.a. pandemin har vi de senaste två åren inte kunnat genomföra de praktiska momenten.

Istället för att vår School Day och GD-GIF skulle krocka med varandra pratade vi ihop oss med Gefle IF Friidrott om ett samarbete. Gefle Friidrott fixade med inbjudan till alla skolor, de fixade med nummerlappar och tog emot anmälan, vi stod för majoriteten av funktionärerna på plats.

Den 11 maj var det dags och jag tror att ledarna från Polhemsskolan var lika taggade som alla deltagare från särskolan. Dagen startade med en inmarsch där skolorna fått göra egna flaggor där den bästa flaggan också vann ett pris – fantastiska konstverk. Inmarschen följdes av en gemensam uppvärmning av Friskis & Svettis instruktörer.

Eleverna fick tävla i längdhopp, kulstötning, 60 meters löpning, utöver det fick man när schemat tillät prova på framerunning, tipsrunda samt tre (3) miniidrotter med bollar. Det var en helt fantastisk dag med så mycket rörelseglädje.

Tack så mycket Polhemsskolan för att vi fick låna era elever och tack Gefle IF Friidrott för ett fint samarbete.

GD GIF Framerunning.jpg

Skribent: Elin Lund Jonsson
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Gävleborgs Parasportförbund
Gävleborgs idrottsförbund, BOX 325
826 27 Söderhamn

Besöksadress:
Gävleborgs idrottsförbund, Hällåsen 606
826 40 Söderhamn

Kontakt:
Tel: 0706822243, 0723792610
E-post: elin.walfridsson@par...