Hoppa till sidans innehåll

En timme med idrotten

23 JUN 2022 13:41
En timme med idrotten arrangeras av RF SISU Gävleborg, det är en mötesplats för att bygga kunskap, byta erfarenheter, nätverka och dela idéer för att stärka idrottsrörelsen i Gävleborg.
  • Skapad: 23 JUN 2022 13:41

En timme med idrotten arrangeras av RF SISU Gävleborg, det är en mötesplats för att bygga kunskap, byta erfarenheter, nätverka och dela idéer för att stärka idrottsrörelsen i Gävleborg.

Den 10 juni fick Parasport Gävleborg och Gävleborgs Innebandyförbund möjligheten att dela vårt arbete inom Innebandybollen i Centrum (IBIC) samt arbetet med World Cup Volt Hockey (WCVH).

”Sätt Gävleborg på kartan när det gäller tillgänglig idrott!” Elin Lund Jonsson, Parasport Gävleborg, och Jakob Westerlund, Gävleborgs Innebandyförbund, deltar i En timme med idrotten för att berätta om projektet ”Innebandybollen i centrum” där idrotten är verktyget för folkhälsa, samverkan och kamratskap. I samband med att världens största elinnebandyturnering, World Cup Volt Hockey, äger rum i Gävle vill de även skapa en nationell mötesplats för frågor kopplade till tillgänglig idrott och en aktiv fritid för alla.

De flesta av Gävleborgs 10 kommuner var representerade. Vi presenterade en kort version av Vinnova-rapporten och hur den ligger till grund för vårt arbete. Vi berättade om bakgrunden och målet med IBIC, vilka aktiviteter vi genomfört och vad det har lett till.

Vi pratade om vårt arbete med WCVH, våra hållbarhetsdimensioner, vår plattform för samverkan mellan idrottsrörelsen, förbundsorganisationer, näringslivsaktörer, kommun och offentlig sektor (LSS, färdtjänst särskolor etc.), hur vi når en förbättrad folkhälsa och hur vi jobbar med tillgänglighetsarbetet m.m.

Alla fick ta del av vår Vision 2025 och hur vi med hjälp av evenemanget blir är möjliggörande kraft för en aktiv och meningsfull fritid för alla samt hur evenemanget stärker föreningar att utveckla befintlig verksamhet och stärker ledarskapet hos föreningarna och domarna. Vi pratade om Gävle som idrotts- och mötesplats för offentliga organisationer, näringslivsaktörer, och föreningar. En möjlighet för partners att associeras och synas i goda sammanhang och nätverka med andra aktörer med samma ambition.

Lite extra roligt att Gävle Kommun lyfte vår gemensamma workshop som genomfördes den 3 juni i Gävle med Kultur och Fritid som något som alla kommuner borde genomföra.

”Tillsammans” blir som vanligt ledordet!

Tack till RF SISU som lät oss få ta plats.

Skribent: Elin Lund Jonsson
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Gävleborgs Parasportförbund
Gävleborgs idrottsförbund, BOX 325
826 27 Söderhamn

Besöksadress:
Gävleborgs idrottsförbund, Hällåsen 606
826 40 Söderhamn

Kontakt:
Tel: 0706822243, 0723792610
E-post: elin.walfridsson@par...