Hoppa till sidans innehåll

Fjärde kvartalet 2019 - GRG

19 MAR 2020 14:07
Under det fjärde kvartalet fortsätter GRGs aktiviteter. Nedan kommer redovisning på några av de aktiviteter som sker.
  • Skapad: 19 MAR 2020 14:07

Prova på Boccia;
Den 24 oktober bjöd vi in till att prova på boccia. Vi började med att prova för att avsluta med lite tävling. Tack vare rännorna och våra hjälpmedel kan alla som vill delta utifrån sina förutsättningar. En perfekt aktivitet för de som tycker om att använda skallen och tänka till lite strategi.

Prova på Bowling i Sandviken;
Tolv personer svingade iväg klot denna eftermiddag i Sandviken. En av oss med nedsatt funktion i händer och fingrar spelade med ett så kallat ”handtagsklot” och det fungerade superbra. Då håller man i ett handtag som fjädrar tillbaka ini klotet när man släpper det. Alla lyckades med att få till en och annan strike.

Bowling i Söderhamn:
GRG bjöd in till Bowling i Söderhamn, tio tappra var med och spelade, även assistenterna. Bowling är verkligen kanon, alla kan vara med!

Musikunderhållning på Sandvikens Sjukhus:
Ett femtiotal personer kom för att lyssna på en trevlig blandning av musikanter denna tisdags eftermiddag i oktober. Dock inte så många GRGare men alltjämt en årlig tradition som lever vidare. I år var det den sjunde gången som Torbjörn fixade detta trevliga evenemang! Vi tackar för det.

Drömfabriken:
I Sandviken har våra deltagare möjlighet att delta på något som kallas ”Drömfabriken”. Detta drivs av ett kooperativ dom är duktiga inom sina olika områden, bland annat inom Bild och Skapande. I korthet handlar detta om både musik, fika och skapande under två timmar.

Länsrehabiliteringen från Sandviken har under ett antal år regelbundet besökt Drömfabriken. Här kan man rehabilitera genom både bild- och musikterapi, musikterapi gör att minnesträningen kan utvecklas. För flertalet som tappat sitt tal har det hänt att de genom musiken sjungit med till bandet eller ”trallat” med.

Man har även möjlighet att måla, rita, jobba med lera, träslöjd eller till och med göra smycken. Denna verksamhet är väldigt populär och en fantastisk möjlighet för deltagarna att prova på många olika aktiviteter som alla kan leda till en bättre rehabilitering. Utöver alla dessa möjligheter erbjuds också rullstolsdans varannan måndag via Drömfabriken.

Skribent: Elin Lund Jonsson
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Gävleborgs Parasportförbund
Gävleborgs idrottsförbund, BOX 325
826 27 Söderhamn

Besöksadress:
Gävleborgs idrottsförbund, Hällåsen 606
826 40 Söderhamn

Kontakt:
Tel: 0706822243, 0706822234
E-post: elin.lund.jonsson@pa...