Hoppa till sidans innehåll

Om Parasport Uppland

Parasport Uppland är ett specialidrottsdistriktsförbund (SDF) under Parasport Sverige som organiserar och administrerar 18 st parasportgrenar i vårt distrikt. Vi omfattar de föreningar som är medlemmar i Parasport Sverige och som har sin hemvist i vårt distrikts geografiska område som är samtliga kommuner i Uppsala län samt Norrtälje och Sigtuna kommuner.
  • Uppdaterad: 09 MAR 2020 16:53

Parasport Uppland (SDF) ska, enligt sina stadgar och Svenska Parasportförbundets och Sveriges Paralympiska Kommittés (Parasport Sverige) stadgar, såsom Parasport Sveriges regionala organ ha en verksamhet som främst inriktas på de idrotter som organiseras och administreras av Parasport Sverige.

Förbundet har även till uppgift att:

  • Med idrott som medel, medverka till främjande av fostran, utveckling, utbildning och re-/habilitering hos barn och ungdomar med funktionsnedsättning.

  • Med idrott som medel, medverka till främjande av vidareutveckling och re/habilitering hos vuxna personer med funktionsnedsättning.

  • Genom samarbete med idrottsrörelsen och andra folkrörelser och samhälleliga organ verka för störst möjliga ändamålsenliga integration samt ökad kontakt, gemenskap och solidaritet

 

Verksamhetsberättelser/Årsredovisningar

 

Parasport Upplands distrikt

Karta över distriktets tio kommuner

Parasport Upplands distrikt täcker Uppsala läns samtliga åtta kommuner, dvs Älvkarleby, Tierp, Östhammar, Heby, Uppsala, Enköping, Håbo och Knivsta kommuner, samt två av Stockholms läns nordligaste kommuner - Norrtälje och Sigtuna kommuner.

 

 ---

Upplands Parasportförbund

Bildades: 1971

SDF-nummer: SDF17-50

Postadress: c/o Fyrishov, Idrottsgatan 2, 753 33 Uppsala

Telefon:+46 (0)731012388 (ordförande)

E-post: This is a mailto link

Hemsida: parasport.se/Distrikt/Uppland/

Facebook: facebook.com/psuppland/

Organisationsnummer: 817602-3987

-