Hoppa till sidans innehåll

Parasport Uppland på BIRDIE 21-24 maj

21 FEB 2020 12:24
Sveriges äldsta LAN-party, BIRDIE, som i år firar 30-årsjubileum, går av stapeln i IFU Arena i Uppsala 21-24 maj 2020. Precis som förra året så kommer Parasport Uppland att finnas där, nytt för i år är att vi också kommer att finnas i en monter.
  • Skapad: 21 FEB 2020 12:24

Sveriges äldsta LAN-party, BIRDIE, som i år firar 30-årsjubileum, går av stapeln i IFU Arena i Uppsala  21-24 maj 2020. Precis som förra året så kommer Parasport Uppland att finnas där, nytt för i år är att vi också kommer att finnas på plats i en monter för att sprida kunskap om parasport i stort och e-sport för parasportare. Läs mer på www.birdie.org.

En av de parasportföreningar i Uppsala som regelbundet spelar e-sport är USIF Tennis som har för vana att i anknytning till sina tennispass spela e-sport tillsammans.

 

Vad är e-sport?

E-sport är en förkortning av "elektronisk sport" och är ett samlingsnamn för alla tävlingar som utförs i en virtuell miljö. Det kan alltså handla om TV-spel, datorspel, Virtual Reality (VR), Augmented Reality (AR) eller mobilspel. Begreppet myntades i Sydkorea bland annat av arrangörerna bakom World Cyber Games men har sedan dess blivit ett globalt vedertaget begrepp.
E-sporten är erkänd som idrott av nationellt idrottsförbund, nationell olympisk kommitté och/eller idrottsdepartement i fler än 20 länder, dock inte ännu i Sverige, där ansökan fortfarande ligger hos Riksidrottsförbundet.
Skribent: Gösta Karlsson

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram