Hoppa till sidans innehåll

Uppsalaledare i Abu Dhabi

19 MAR 2019 14:47
Siriusledare representerar Sverige vid Special Olympics
  • Uppdaterad: 19 MAR 2019 14:47

Tre ledare från Sirius parafotboll är just nu i Abu Dhabi för att representera Sverige vid en internationell konferens om idrott för personer med intellektuell funktionsnedsättning.

Special Olympics är en internationell organisation för idrottare med intellektuell funktionsnedsättning. Vartannat år arrangerar man tävlingarna World Games, som växlar mellan sommar- och vinteridrotter och samlar tusentals idrottsutövare med intellektuell funktionsnedsättning vid varje tillfälle.

2019 års World Games går av stapeln i Abu Dhabi 14-21 mars, och jämte idrottstävlingarna arrangeras även en konferens kallad Global Youth Leadership Summit, som samlar ungdomsledare med och utan intellektuell funktionsnedsättning från hela världen.

Äran att få utgöra den svenska delegationen till konferensen har tre ledare från Sirius parafotboll fått. Olle Ekman och Isak Langfors får sällskap av Ernst Cohen till Abu Dhabi, och det blåsvarta gänget lyfte från Arlanda på tisdagskvällen för några dagars spännande erfarenhetsutbyten med ungdomsledare från andra länder, med målet att utveckla idrotten för människor med intellektuell funktionsnedsättning.

– Vi är laddade! Det ska bli spännande att få träffa så många andra människor från andra länder och ta del av olika kulturer. Målet är att utveckla vår verksamhet, vi hoppas få inspiration och idéer på hur man kan göra det på ett bättre sätt, säger Ernst Cohen.

Alla deltagare presenterar varsitt utvecklingsprojekt på plats på konferensen, och för den svenska Siriusdelegationen är målet att fördubbla antalet deltagare i verksamheten.

– Vi har jobbat med vårt projekt och pratat ihop oss och sådär, men själva jobbet gör vi på plats. Vi ska också få titta på alla idrotterna, det blir spännande att se hur det fungerar, säger Ernst Cohen.

Texten är hämtad från Sirius hemsida.

Skribent: Elisabeth Franzén
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG

Sponsorer

adressandring
Jysk
SKF

Officiella leverantörer

Scandichemma
GrandTravelGroup

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram