Hoppa till sidans innehåll

Strategi och samverkan


Parasporten är i dag inne i en större organisatorisk förändring, Parasport Stockholms arbetssätt utgår från idrottens Strategi 2025 och Parasportförbundets strategiarbete.  

RFs och Svenska Parasportförbundet har båda tagit beslut om så många som möjligt av Parasportförbundets idrotter som möjligt skall inkluderas i ordinarie specialförbund. Detta inebär också en ny roll för Parasportförbundet och dess distrikt av vilka Parasport Stockholm är ett. Vi kommer i framtiden verka som ett kompetenscenter för hela idrottsrörelsen i frågor som rör parasport och persoener med funktionsnedsättning. Mer om dessa processer kan du läsa här:

Dessa beslut och pågående processer gör att vi som SDF innom Parasportförbundet redan idag arbetar bredare än tidigare. I rekryteringsfrågor arbetar vi med all paraidrott och riktar oss till alla föreningar som bedriver idrott för personer med funktionsnedsättning. 

Vi har också ett utökat sammarbete med Stockholmsidrotten som sedan 2017 har en konsulent anställd för att enbart arbeta med parasportfrågor. I detta samarbete möter vi många föreningar och Specialdistirktförbund som vill utveckla sin parasportverksamhet, vi möter också komuner innom distriktet som vill utveckla sitt stöd till parasporten. 

Uppdaterad: 07 JAN 2019 11:11 Skribent: Mikael Åkerberg
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Parasport Stockholms Sponsorer

 

 

Sammverkan

 
Vi samverkar med farledare.se, Parasport Stockholm hjälper till att vägleder personer med funktionsnedsättning till idrott och fysisk aktivitet. 

Andra kanaler

Postadress:
Stockholms Parasportförbund
Söderberga Allé 80
168 62 Bromma

Besöksadress:
Beckomberga sim och idrottshall, Söderberga Allé 80
168 62 Bromma

Kontakt:
Tel: 0852508558, 0852508556
E-post: kansli.stockholm@par...