Hoppa till sidans innehåll

RF-SISU Stockholm


Hon bröt ny mark för kvinnor inom judo på 60-talet, har fått publiken i Tokyo extas och brinner för Parasport. Möt 90-årige Solveig Malmkvist, från IK Södra, som inte kan tänka sig ett liv utan Judo.
 
Den 20 oktober samlade vi 20 föreningar i Stockholmsdistriktet där målet var att ge de engagerade deltagarna en inblick i våra metoder för folkbildning.
 
Den här veckan är det fokus på Folkbildning. Våra idrottskonsulenter Sheen Mawle och Stina Gällroos ger sina tips på litteratur för lärande för styrelser, ledare och aktiva.
 

Game on eller game over?

(2022-10-14 14:50)
Välkommen på Tränarforum Stockholm den 17 november där temat är: Kunskap om ungdomars utveckling kan vara vägen framåt.
 
Den här veckan är det den årliga uppmärksamhetsveckan mot doping. - Tyvärr ökar användningen och det påverkar oss inom idrottsrörelsen och träningsmiljöerna, säger Lars Jonsson, sakkunnig inom antidoping på RF-SISU Stockholm.
 
Efter pandemin ville Nynäshamns innebandyklubb få en nystart för alla sina ledare. Helgen finansierades delvis av återstartsstödet och engagemanget bland ledarna var stort.
 
Stockholms Paddlarklubb valde att anlita Oskar Sternulf för föreställningen #Komma Ut – där temat är hur det är att komma ut som HBTQI-person.
 
Genom många ideellt engagerade lyckades Värmdö Freestyle Mogul Club hitta en aktör som var beredd att ge plats på sin mark. Förra veckan invigdes anläggningen, som fått anläggningsstöd genom RF-SISU Stockholm.
 
Under en vecka kommer vi tillsammans i det digitala ta del av idrottens kraft och motkraft samt framsida och baksida.
 
Vecka 37 är det återigen dags för Parasportveckan. RF-SISU Stockholms styrelseledamot Björn Erkus berättar om den fantastiska värld som Parasporten öppnar upp för den aktive men även för hela familjen.
 
Var med när Skatteverket har webbseminarier för idrottsföreningar när det gäller inkomstdeklaration och för idrottsföreningen som arbetsgivare.
 
Nästan alla är rörande överens. Föreningsidrotten bidrar till otroligt mycket positivt. För förbund och föreningar finns dock ett stort hinder: det finns inte tillräckligt med anläggningar för att ta emot alla som vill börja idrotta.
 
Nu kan ni se vår idrottspolitiska debatt från Eriksdalsbadet i efterhand på vår YouTube-kanal.
 
Kampsporterna gör ett fantastiskt arbete för barn och ungdomar, samtidigt arbetar de i motvind. En stor brist på anläggningar och lokaler gör att många barn och ungdomar aldrig får möjligheten att börja.
 
Det var många positiva löften för idrottsrörelsen under den idrottspolitiska debatten i Eriksdalsbadet tisdag den 30 augusti. Nolltaxa, höjt föreningsstöd och en ny medelstor evenemangsarena var några av punkterna som lyftes.
 
12

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Parasport Stockholms Sponsorer

 

 

Sammverkan

 
Vi samverkar med farledare.se, Parasport Stockholm hjälper till att vägleder personer med funktionsnedsättning till idrott och fysisk aktivitet. 

Andra kanaler

Postadress:
Stockholms Parasportförbund
Söderberga Allé 80
168 62 Bromma

Besöksadress:
Beckomberga sim och idrottshall, Söderberga Allé 80
168 62 Bromma

Kontakt:
Tel: 0852508558, 0852508556
E-post: kansli.stockholm@par...