Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Parasport Sverige


I helgen avgjordes SM i tempo efter 300 dagars tävlingsuppehåll. ”Så skönt att få uppleva tävlingsnerverna igen”.
 
När Almedalsveckan ställdes in ställde Parasport Sverige om. I Paradalen Online hölls fördjupande samtal med samtliga riksdagspartier om satsningar på mer parasport.
 
I höst lanseras ParaMe, där du på ett enkelt sätt hittar paraidrott och andra fysiska aktiviteter. Sajten är byggd så att den ska passar dig som användare och den går att använda tillsammans med olika typer av hjälpmedel.
 
I Malmö, Östersund och Eskilstuna erbjuds fler sommaraktiviteter och träning för barn och unga med funktionsnedsättning genom Parasport Sveriges projekt Champa Lots.
 

De får Lions Bragdlejon

(2020-06-30 10:22)
Kampsportaren Jenny Öster-Hall och bordtennisspelaren Nicklas Westerberg får Lions Bragdlejon.
 
Para-SM i friidrott avgörs den 15-16 augusti i Uppsala. Anmälan för deltagare är öppen till och med den 6 augusti.
 
Almedalen 2020 är inställt, men det politiska samtalet fortsätter. Med avstamp i det nya Parasportpolitiska programmet har Parasport Sverige bjudit in representanter från samtliga riksdagspartier till samtal i Paradalen Online.
 
Svenska Golfförbundet bjuder in till ett roligt och utvecklande tvådagars golfläger för barn och ungdomar med funktionsnedsättning. Alla är välkomna, oavsett tidigare golferfarenhet.
 
Goalball-landslagen får gemensam landslagsledning och ny förbundskapten blir Annika Klingström. "Det känns väldigt kul att vi har fått den på plats och att vi kan lansera den nu", säger sportchef Ines Lopes.
 
Under alla mina år som synskadad har jag mött väldigt många människor i olika sammanhang och situationer. För det allra mesta har jag blivit bemött med respekt, förståelse och precis som vem som helst.
 

Parasportmagasinet nr 2

(2020-06-12 13:10)
Ännu ett fullmatat magasin är nu här. Läs om talangen som äntligen har hittat hem, om Fia Fjelddahls makalösa år och mycket mer.
 
Tack vare ett samarbete med Target Aid kan nu föreningar inom Parasport Sverige få hjälp med att starta insamlingar till sin verksamhet.
 
Från och med den 14 juni kommer tävlingsidrott utan publik att vara tillåtet. Dessutom får symptomfria personer resa fritt i Sverige från och med 13 juni.
 
Snart är det dags. Till hösten lanseras ParaMe, sajten som blir unik och revolutionerande inom idrottsrörelsen. ”ParaMe kommer att bli det stora skyltfönstret för parasport i Sverige”, säger projekledaren Elin Ström.
 
Digitala träningspass som med få hjälpmedel går att genomföra på hemmaplan. ParaPepp är äntligen här. "Gensvaret har varit helt fantastiskt", säger projektledaren Hanna Isaksson.
 

Besök oss på facebook:
fb bild

Partners

Region Norrbotten logga

   Luleå Energ iLogga


logga vattenfall


 logga 


  

Sponsorer Parasport Sverige

Huvudsponsorer

folksam
ATG

Sponsorer

adressandring
Jysk
SKF

Officiella leverantörer

Scandichemma
GrandTravelGroup

 

Postadress:
Norrbottens Parasportförbund
Idrottens Hus, Kronan A3b
974 42 Luleå

Kontakt:
Tel: 0702923049
E-post: lena.revholm@parasport.se

Se all info