Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Parasport Sverige


Tack vare ett samarbete med Target Aid kan nu föreningar inom Parasport Sverige få hjälp med att starta insamlingar till sin verksamhet.
 
Från och med den 14 juni kommer tävlingsidrott utan publik att vara tillåtet. Dessutom får symptomfria personer resa fritt i Sverige från och med 13 juni.
 
Snart är det dags. Till hösten lanseras ParaMe, sajten som blir unik och revolutionerande inom idrottsrörelsen. ”ParaMe kommer att bli det stora skyltfönstret för parasport i Sverige”, säger projekledaren Elin Ström.
 
Digitala träningspass som med få hjälpmedel går att genomföra på hemmaplan. ParaPepp är äntligen här. "Gensvaret har varit helt fantastiskt", säger projektledaren Hanna Isaksson.
 
Nu är det hög tid att ansöka om kompensationsstöd till följd av coronapandemin och ta del av det stödpaket som regeringen har format till idrottsrörelsen.
 
30/30-fonden är ett initiativ från hockeymålvakten Henrik Lundqvist och Unibet. Syftet är att ge tillbaka till svensk idrott och hjälpa föreningar runt om i landet. De föreningar som väljs ut tilldelas 30 000 kronor.
 
Älvsby Parasport – så heter den allra första vinnaren i nyinstiftade ATG Drömfond Parasport.
 
Många känner till och använder sig redan av Google Street View. Nu introducerar Parasport Sverige Accessibility View – 360 graders-bilder över idrottsanläggningar där tillgängligheten är i fokus.
 
Från första maj kommer föreningar och förbund att kunna söka krisstöd och i mitten av juni kan Riksidrottsstyrelsen ta beslut om utbetalning.
 

2019 – Vinnarskallar

(2020-04-18 09:00)
De senaste åren har flera teveserier sänts där personer med funktionsnedsättning stått i fokus och som handlat om att ta sig igenom olika utmaningar. 2019 var det premiär på TV4 för ”Vinnarskallar” där ett gäng paraidrottare tävlade mot varandra.
 
För fyra år sedan förändrades Alexander Helanders livet drastiskt. Totalt 16 tumörer hindrade honom från att kunna gå. Tumörerna försvann, men kärleken till idrotten bestod.
 
Som ett led i strategin att främja breddverksamheten har förbundet ansökt om 90-konto, något som Svensk Insamlingskontroll nu har beviljat.
 
Hösten 2017 var det premiär för rookielägret ”Start Your impossible Camp”. Sedan dess har satsningen fortsatt med sex läger per år på olika platser i landet.
 
Med anledning av coronapandemin höll kronprinsessan Victoria ett digitalt möte med fem paraidrottare och representanter från Svenska Parasportförbundet. Syftet var bland annat att prata om vilka konsekvenser pandemin får för idrottarna.
 
De paraidrottare som tilldelats stipendium brukar vanligtvis motta dessa under fördrinken på Svenska Parasportgalan. I år hölls galan digitalt, utan fördrink, och därför meddelas årets stipendiater här. Stort grattis till er!
 

Besök oss på facebook:
fb bild

Partners

Region Norrbotten logga

   Luleå Energ iLogga


logga vattenfall


 logga 


  

Sponsorer Parasport Sverige

Huvudsponsorer

folksam
ATG

Sponsorer

adressandring
Jysk
SKF

Officiella leverantörer

Scandichemma
GrandTravelGroup

 

Postadress:
Norrbottens Parasportförbund
Idrottens Hus, Kronan A3b
974 42 Luleå

Kontakt:
Tel: 0702923049
E-post: lena.revholm@parasport.se

Se all info