Hoppa till sidans innehåll

Kalix Skidklubb får stöd med 4 miljoner kronor

19 MAR 2020 16:07
  • Skapad: 19 MAR 2020 16:07

Syftet med projektet är att anlägga en asfalterad slinga på 3 km för att bedriva rullskidåkning för barn och ungdomar. Idag sker rullskidåkning för vuxna i föreningens regi på trafikerade vägar och cykelbanor vilket inte är möjligt för yngre av säkerhetsskäl. Genom projektet kommer möjligheterna för skidintresserade barn och ungdomar att åka förbättras genom att verksamheten kan erbjudas hela året.

Träningsläger i närområdet möjliggörs också genom en asfalterad slinga vilket leder till att barn och ungdomar kan delta. När sommarverksamhet kan startas så förlängs hela säsongen genom att skidliknande träning på ett säkert sätt kan genomföras året runt. Säsongen kommer att förlängas ett normalår med ca 8 månader. Målet enligt föreningen är att Kalix ska kunna vara det naturliga valet när man planerar ett sommarläger eller träningshelg för rullskidåkning.

– Kalix Skidklubbs projekt är ett bra exempel på hur man kan inkludera och engagera barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning. Tillsammans får vi nya idéer att växa för ett samhälle där alla kan delta på lika villkor. Runt om i Sverige finns det många goda idéer men oftast saknas pengar. Därför finns Arvsfonden, säger Gunilla Svensson, enhetschef Arvsfonden.

  

Arv som utvecklar Sverige - Allmänna arvsfonden är hela Sveriges arvsfond som gör så att bra idéer kan förvandlas till en bättre verklighet för barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning. Varje år får hundratals projekt över hela landet stöd ur fonden. Friends har fått det. Färdtjänst och Cirkus Cirkör. År 2019 fördelades 821 miljoner kronor. Över 10 000 projekt har fått pengar ur fonden sedan 1970.

 

För mer information:

Mattias Axelsson

Pressansvarig

Kammarkollegiet

Direkttelefon: 08-700 08 63

Mobiltelefon: 070-292 81 02

Växel: 08-700 08 00

Postadress: Box 2218, 103 15 Stockholm

Besöksadress: Birger Jarlsgatan 16, Stockholm

www.kammarkollegiet.se

www.arvsfonden.se

 

facebook.com/kammarkollegiet

linkedin.com/kammarkollegiet

youtube.com/kammarkollegiet

Skribent: Ida Revholm
Epost: Adressen Gömd

Besök oss på facebook:
fb bild

Partners

Region Norrbotten logga

   Luleå Energ iLogga


logga vattenfall


 logga 


  

Sponsorer Parasport Sverige

Huvudsponsorer

folksam
ica
ATG

Sponsorer

adressandring
Jysk
KONE_webb
SKF

Officiella leverantörer

Scandichemma
GrandTravelGroup

 

Postadress:
Norrbottens Parasportförbund
Idrottens Hus, Kronan A3b
974 42 Luleå

Kontakt:
Tel: 0702923049
Fax: 0920434495
E-post: This is a mailto link

Se all info