Hoppa till sidans innehåll

MIS – Motion & idrott för synskadade Göteborg, presenterar stolt V&M appen

03 FEB 2021 17:51
Appen har tillgänglighet som grund, främst för personer med synnedsättning, och vill inspirera till ett ökat och självständigt motionerande.
  • Uppdaterad: 03 FEB 2021 17:51

Föreningens ordförande, Marie Banck friskvårdskonsulent i Göteborgs Kommun, säger att ”Det är oroande med den sämre hälsan hos personer med synnedsättning. Minskat stöd i vardagen gör att människor som ser dåligt inte får det stöd de behöver och kan innebära att dens hälsa blir lidande om hen inte får hjälp med att gå på gym eller ens gå en promenad”.

Föreningens tanke med att söka ett projektstöd från Arvsfonden var att öka motionerandet och för det att utveckla en App. Projektet V&M, Vision & Motion har arbetat med appen tillsammans med studenter vid Chalmers Teknologkonsulter under två år.

” Äntligen en app som ger mig info precis var jag ska svänga för att hitta min uppgång.” säger en person från testgruppen som är blind.

Att kunna gå till en adress eller gå en väg, som du lagt in själv, innebär att du kan gå när du vill och inte är beroende av andra. Appen innehåller även ett tävlingsmoment för den som har lust. Tävlingen innebär att du ska söka upp digitala zoner och få poäng för de zoner du tagit.

Inspiration till appen har vi fått från apparna Hälsa och Turfgames säger Denise Cresso, projektledare

Leif Torstensson, Parasport  Sverige påpekar att ”Hela verksamheten inom Parasport vill inspirera människor att röra på sig, oavsett funktionsnedsättning. Och, oavsett vilken nivå en sportar och motionerar på så vill vi uppmuntra till ökad rörelse, då är denna app är en bra förutsättning.”

Appen vill peppa människor att promenera självständigt, när de vill och oberoende av andra, men också tillsammans med andra. Zonerna ska inspirera användaren till att gå lite längre eller ett varv till för att få ytterligare poäng.

Stina Wikström, Parasport Göteborg − ParaSport och MIS har lokalt ett samarbete och vi tycker att V&M appen är ett bra exempel på en väldigt möjliggörande insats och som nu i färdig form definitivt kommer att vara till gagn för flera från vår målgrupp!  ParaSport kommer givetvis att bidra till att sprida denna möjliggörare.

Appen är publicerad på AppStore och har testats av projektets testgrupp.

För mer information:

Denise Cresso-Nydén 
Projektledare Vision & Motion - på egna villkor
Mobil/cell: +46 (0)706 148 146

E-post: This is a mailto link  
Web: www.misgbg.se/vision&motion
Facebook: @visionomotion

Skribent: Alexandra Velegi
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

 ch-twitterRelaterad bild
Youtube Instagram

Postadress:
Hallands Parasportförbund
Ryttarevägen 18 B, 3 tr
302 62 Halmstad

Kontakt:
Tel: 0708970787
E-post: hallands.parasportfo...