Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jari Välitalo

Lyckad inspirationsdag för personer med en synskada

28 NOV 2016 12:17
Som ett led i förbundets satsning på synskadeidrott, som stöds av Region Halland, genomfördes i slutet av november en inspirationsdag för personer med en synskada.
  • Skapad: 28 NOV 2016 12:17

Arrangemanget, som genomfördes i samarbete med Högskolan i Halmstad och SRF Halland, var förlagd till Högskolehallen i Halmstad. Deltagarna hade möjlighet att prova på judo, fäktning, goalball och elektronskytte. Avsikten var att det även skulle finnas möjlighet att prova på show down, men det fick vi ställa in med kort varsel på grund av att instruktörerna för denna idrott fick förhinder.

Tack vare att SRF Halland och Högskolan i Halmstad var inblandade i arrangemangen kunde vi denna gång även ha med annonser i tidningar, förutom att vi använde våra vanliga kanaler när vi genomför sådana här arrangemang. Utöver att personer med en synskada var inbjuda vände vi oss även till våra medlemsföreningar och personer som i sitt yrke kommer i kontakt med personer som har en synskada, t.ex. idrottslärare.

Under förmiddagen kunde deltagarna prova på idrotterna. Som instruktörer för idrotterna hade vi bjudit in Paralympier i Judo och goalball. Instruktören för fäktningen kom från Sveriges enda fäktningsklubb för synskadade i Stockholm och i elektronskytte var instruktörerna från två medlemsföreningar i Halland.

Under eftermiddagen höll Nicolina Pernheim, som tävlade i Judo i Paralympics i Rio de Janeiro, en intressant föreläsning om sin uppväxt och vilka svårigheter hon fått bemästra under sin skoltid på grund av sin synskada. Även i nutid har problemen fortsatt då det blivit allt svårare att få assistenttimmar, vilket behövs, bland annat för att hon ska kunna träna så mycket som det krävs för att kunna vara med i världseliten, men även för att i övrigt kunna leva ett så normalt liv som möjligt.

 Ett stort tack till alla inblandade för en lyckad dag! Nästa år kör vi igen!

Skribent: Peter Malmberg
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG

Sponsorer

adressandring
Jysk
SKF

Officiella leverantörer

Scandichemma
GrandTravelGroup

Andra kanaler

 ch-twitterRelaterad bild
Youtube Instagram

Postadress:
Hallands Parasportförbund
Ryttarevägen 18 B, 3 tr
302 62 Halmstad

Kontakt:
Tel: 0708970787
E-post: hallands.parasportfo...