Hoppa till sidans innehåll

Härlig stämning på Special Olympic School day.

27 APR 2018 09:32
Den 24 april genomfördes årets första Special Olympic School day i Halland. Platsen för arrangemanget var Katrinebergs Folkhögskola.
  • Skapad: 27 APR 2018 09:32

Två gymnasiesärskolor från Halland hade anmält sig till dagen, som från början var tänkt att hållas utomhus men på grund av att vädrets makter ville annorlunda fick vi ändra lite i planeringen och hålla oss inomhus. Detta gick alldeles utmärkt då Katrinebergs Folkhögskola har en stor och fin idrottshall.

Syftet med dagen var att eleverna skulle få prova på en mängd olika idrotter, till skillnad från de två andra idrottsdagarna som vi arrangerar under året för särskolorna i länet där vi enbart fokuserar på en idrott åt gången. Utöver en rolig och lärorik dag för eleverna är vår förhoppning givetvis också de ska fastna för något idrott och vilja fortsätta idrotta i någon av våra föreningar.

Dagen inledes med att alla hälsades välkomna följt av en kort presentation av dagen. Eleverna delades sedan in i grupper och fick därefter prova på olika idrotter som de i stor utsträckning själva hade fått vara med och bestämma. På programmet stod pilkastning, bowling, mattcurling, kidsvolley och frisbeegolf. Dagen avslutades med grillning av marshmallows.

Funktionärer var elever från Katrinebergs Folkhögskola. Detta är ett led i deras Parasportutbildning. Utöver detta tillfälle ingår i utbildningen även funktionärsskap i samband med de två andra Special Olympic skoldagarna, samt en teoretisk del där de får lära sig mer om Parasport. Hallands Parasportförbund och Katrinebergs Folkhögskola har under många år haft detta fina samarbete som vi gärna ser ska fortsätta många år framöver.

Nu pågår arbetet för fullt med vår nästa Special Olymic School day, som är redan den 8 maj på Falkenbergs Idrottsplats. Då ska mellan- och högstadieelever från länets särskolor tävla i olika friidrottsgrenar.

Skribent: Peter Malmberg
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG

Sponsorer

adressandring
Jysk
SKF

Officiella leverantörer

Scandichemma
GrandTravelGroup

Andra kanaler

 ch-twitterRelaterad bild
Youtube Instagram

Postadress:
Hallands Parasportförbund
Ryttarevägen 18 B, 3 tr
302 62 Halmstad

Kontakt:
Tel: 0708970787
E-post: hallands.parasportfo...