Hoppa till sidans innehåll

Nationella tävlingar i Snöskolöp

21 FEB 2022 09:30
Nationella tävlingar Special Olympic och Dalakampen har genomfört i Rättvik under februari.
  • Uppdaterad: 21 FEB 2022 12:04

Under våra årliga snösko dagar i Rättvik var Dalakampen först ut under fredagen. På grund av Coronan var vissa skolor lite fortsatt försiktiga men vi fick ihop ett 40 tal aktiva ändå. Dalkampen på snösko är lite som Dalakampen i friidrott men ändå inte. Här använder vi oss av snöskor på fötterna eller rullstol/permobil, under en dag på snö med oss. Vi arrangerar detta i Rättvik hos IK Jarl vid deras skidområde kring IK Jarlstugan. Här får alla låna ett par snöskor och vi startar i olika grupper som tar sig runt en slinga på ca 500 meter. För de elever i rullstol/permobil har vi alternativa aktiviteter på snö.

Under lördagen arrangerade vi Nationella spelen Special Olympics med 37 startande löpare, varav två i rullstol. Löparna kom från Köping, Roslagen och  Dalarna. Sträckorna som averkades var allt från 25 meter till 5 kilometer. Det var imponeraden att se löparna på den längsta sträckan, det var verkligen en utmaning-bra jobbat alla löpare. 

Spelen invigdes som brukligt med invigningstal av arrangerande föreningen IK Jarl, och följdes av uppläsande av den devis som följer ett Special Olympics event, devisen upplästet av Niklas, en av de aktiva löparna. Därefter invigdes spelen med den Special Olympiska hymnen och tändandet av den olympiska elden. 

Efter gemensam uppvärming till musik ledd av förre längdskidåkerskan Elisabeth Lamberg och Sara Hansson var så spelen igång.

En fantastisk dag med fantastiska banor preparerade av IK Jarls egen Tommy "the pistmacine man" 

Dagen avslutades med sedvanlig prisceremoni och körvätning i massor. Tack till alla ideella funktionärer från IK Jarl. Ni gjorde dagen toppen

 

Skribent: pär uhlin
E-post: Adressen Gömd
 

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Dalarnas Parasportförbund
Liljan 55
791 93 Falun

Besöksadress:
Liljans Herrgård Liljan 55
791 93 Falun

Kontakt:
Tel: 02331001, 0706771899
E-post: parasport@dalaidrott...