Hoppa till sidans innehåll

Tjejernas dag med Parasporten

07 JUN 2022 11:11
Tjejernas Dag med Parasport Dalarna. Söndagen den 15 maj arrangerades en tjejdag för grupperna rörelse och synnedsättningar.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2022 17:46

Söndagen den 15 maj arrangerade vi på Dalarnas Paraport ”tjejernas dag” hos oss på Liljans Herrgård i Falun.

Åtta glada tjejer under ledning av Fredrika från styrelsen drog igång vår satsning på en tjejgrupp. Det var idel glada miner när gymträning, skytte och mattcurling stod på agenden för vår första träff. Vi hoppas att detta kommer leda till en betående träningsgrupp som tillsammans kan hitta glädjen att utvecklas som individer både sportsligt men även mentalt i vanliga livet.

Vårt unika läge med Liljans herrgård som samlingspunkt och träningsanläggning gör oss unika inom idrottsvärlden, och det vore synd att inte dra nytta av den möjlighet som kan ges till aktiva idrottare och motionärer. 

- Vi kan väl se oss lite som pionjärer även denna gång, vi brukar ligga steget före här i Dalarna säger Fredrika,  som förutom att hon sitter i styrelsen även är sambo med elitskidåkaren Ante Furuberg, så det tuggas mycket paraidrott runt det matbordet på kvällarna.

En annan skidåkare, vid förnamn Louise och det klingande namnet Per Ottos Dotter i erfternamn, hade rest ändå från Lima för att delta

- det är jättekul att få träffa andra tjejer och träna tillsammans med dem, så jag slipper vara ensam jämnt på mina pass, säger Louise som siktar på en ny landslagssäsong i vinter, denna gång utan pandemi hysteri får vi hoppas.

Nu ser vi fram emot nästa träff, återkommer med datum för det

För vem?  

För tjejer med rörelse/synnedsättning som vill aktiveras genom idrott och fysisk träning.

Varför skall jag komma?

Vår tanke är att skapa en tjejgrupp som skall finna glädje och utbyte hos varandra. Tillsammans kan ni träffas på Liljan för att träna och umgås i våra lokaler. Ett lag av tjejer helt enkelt.

Glädjen över att tillhöra ett lag är stor. Den gemenskap och den kraft som en laggemenskap ger, har man med sig under lång tid av sitt liv.
Vi vill påbörja ett sådant bygge här och nu, - tillsammans med er!

Även om man håller på med en individuell idrott eller tränar ensam bara för att må bra så kan det underlätta i både vardag och i idrottsutövande att tillhöra en grupp och en gemenskap. Där kan man få stöttning och utbyta idéer och erfarenheter som både inspirerar och utvecklar, såväl på ett idrottsligt som ett personligt plan.

Tanken med den här första träffen är att få igång en återkommande aktivitet där man på en gemensam tid tränar individuellt men ändå gör det tillsammans. Genom detta får man innan, under och efter träningen sällskap av fler, vilket ger ett sammanhang och kan ge ökad motivation, inspiration, glädje och trygghet. -En sann laganda helt enkelt.

 

Hur ser dagen ut?

Pass 1. (Klockan 10.00-11.30)
Styrketräning med och utan vikter, ni med kunskap kan träna på det ni vet ni behöver och ni som vill komma igång eller känner er osäkra får hjälp med råd o tips. Vi ser till att ha en härlig stund tillsammans där vi tränar, utbyter erfarenheter och kunskap genom att stötta och tipsa varandra.

Lunch 11.30
(Skriv i din anmälan om du har behov av specialkost.)

Pass 2. Klockan 12.30-14.00
Lättare fyspass med inblick i olika Paraidrotter för att, om du vill, kunna hitta något nytt som passar just dig!

 

Jag ser fram emot en rolig dag tillsammans med dig och våra ledare!

/ Fredrika Wennström

Jag, Fredrika, är styrelseledamot i Dalarnas Parasportförbund och har varit ledare på Start Your Impossible Camp i Falun och Östersund, där vissa av er kanske har träffat mig förut.

Vid frågor kontakta gärna vår konsulent Pär Uhlin på tel 0736-788 244

Skribent: Pär Uhlin
E-post: This is a mailto link
 

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Dalarnas Parasportförbund
Liljan 55
791 93 Falun

Besöksadress:
Liljans Herrgård Liljan 55
791 93 Falun

Kontakt:
Tel: 02331001, 0706771899
E-post: parasport@dalaidrott...