Hoppa till sidans innehåll

Golf nyheter

07 AUG 2022 10:39
Information till våra golfklubbar och spelare i länet
  • Uppdaterad: 07 AUG 2022 17:13

Henrik Sundell (ovan) spelade på sin hemmaklubb medan Jessica Hansols hör till Dalsjö GK och Fredrik Lindström är kontaktperson för personer med funktionsvariationer.

Paragolf Tour Dalarna gästade Falun-Borlänge GK

Fredag 5 aug 2022 spelades deltävling 6 i Paragolf Tour Dalarna på de första nio hålen på golfbanan i Aspeboda. Sju paragolfare ställde upp och delades upp i tre lag med 2 eller 3 paragolfare i varje lag. Tävlingsledarna Gunilla Svensson och Sven Olsson stöttade var sitt lag liksom gästledarna Anette och Kenneth från Snöå GK, som deltog som observatörer inför sitt värdskap på Snöå golfbana där deltävling 7 spelas den 19 aug.

   Banan i Aspeboda höll högsta klass och bjöd på utmärkta fairways och greener. Falun-Borlänge GK upplät gratis sin fina bana för touren, liksom sju andra dalaklubbar har gjort denna sommar. Tyvärr har touren drabbats av dåligt väder vid fyra av fem planerade tävlingar varför en tävling har kortats ner och tre ställts in på grund av regn. Förhoppningsvis kan dessa spelas vid annat tillfälle.

   Paragolf Tour Dalarna spelas i form av en scramble, ett lagspel där alla slår ut sin boll varefter laget väljer bästa boll och markerar den för att spela vidare från detta läge tills bollen gått i hål. Deltagarna får 1 poäng för deltagandet, 3 poäng om man är med i vinnande lag, 2 poäng för andra plats och 1 poäng för tredje plats. Lagen lottas om vid varje deltävling, så att alla har spelat med varandra vid något tillfälle. Den som har fått ihop flest poäng efter sista deltävlingen vinner årets Paragolf Tour Dalarna.

   Dagens tävling visade att paragolfare är duktiga spelare. Segrarna Stig Olsson och Elias Arnell gick på 35 slag, 1 under banans par, tvåorna Jonas Willman, Henrik Sundell och Emil Arnell fick 38 slag och treorna Jessica Hansols och Fredrik Lindström 40 slag.

Jonas Willmans (nedan t.h.) spelar för Gagnefs GK och hade sällskap av Anette och Kenneth från Snöå GK i Dala-Järna, där nästa deltävling spelas den 19 aug. Segrarlaget (t.h.) denna dag bestod av Stig ”Stickan” Olsson (inklippt) och Elias Arnell med stöttning av Sven Olsson, alla från Samuelsdals GK. Unge Elias har börjat spela golf denna sommar med att gå på Samuelsdals paragolfträningar torsdagar kl 16 och har visat stor talang för sporten medan Stig är en av de främsta paragolfarna i landet.

Hej alla!

Nu drar vi igång paragolfträningen på Samuelsdals golfbana i Falun sommaren 2022. Torsdagen den 2 juni kl 16.00-17.00 har vi den första träningen för alla intresserade med funktionsvariationer, nybörjare, nyfikna och etablerade paragolfare. Ingen anmälan, ingen avgift och utrustning får lånas gratis! Det är bara att komma så tar vi hand om Er!

 

Vi övar golfens grunder på golfbanans ranger (övningsområden), lär oss slå utslag, chippa, putta och slå bunkerslag. Med hjälp av Svenska Golfförbundets "Äventyrsgolf" kan vi spela enklare och säkrare med innebandybollar och tenisbollar till en början. På Samuelsdals lilla 3-hålsbana kan vi t.o.m. prova på att slå från tee (utslagsplatsen) mot de tre flaggor som är uppsatta. Torsdagarna den 9/6 och 16/6 13.30-14.30 erbjuder vi dessutom extra golfträning med klubbens instruktör, PRO Jonas Osterman.

 

När ni har övat så pass att ni känner er mogna för att prova på att spela golf "på riktigt", ute på banan, erbjuder vi alla som vill möjlighet att vara med på Samuelsdals Golfklubbs trevliga Torsdagsscramble, en lättsam och förlåtande lagtävling för alla liksom att hänga med på årets Paragolf Tour Dalarna, där Samuelsdals GK i samarbete med Dalarnas Golfförbund och sex andra golfklubbar i Dalarna öppnar upp sina banor och lånar ut golfbilar gratis, för att vi ska kunna spela en riktigt rolig paragolftävling i Dalarna.

 

Vill man vara med om en riktig utmaning kan man även anmäla sig till "Stickans One Hand Open" den 24/7, en tävling för alla golfare men på en paragolfares villkor, att bara spela med en hand, liksom initiativtagaren, Stig "Stickan" Olsson, en av landets bästa paragolfare och i fjol utsedd av Henrik Stenson Foundation till "Årets Paragolfare - föredöme". 

 

Varmt välkomna till Samuelsdals golfbana!

Daniels Sven Olsson

paragolfansvarig SGK

Gunilla Svensson

paragolfansvarig DGF

 

P.S. Sprid gärna informationen vidare till vänner och bekanta och framför allt till intresserade med funktionsvariationer! D.S.

Skribent: Pär Uhlin
E-post: This is a mailto link
 

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Dalarnas Parasportförbund
Liljan 55
791 93 Falun

Besöksadress:
Liljans Herrgård Liljan 55
791 93 Falun

Kontakt:
Tel: 02331001, 0706771899
E-post: parasport@dalaidrott...