Hoppa till sidans innehåll

ParaGolf

27 JUL 2021 10:52
Här följer lite nyheter inom Paragolfen i Sverige. Stickan one hand open. Paragolf Tour i Dalarna samt ett roligt och utvecklande endagars golfläger för barn och ungdomar med funktionsnedsättning. Lördag 7 augusti
  • Uppdaterad: 27 JUL 2021 22:57

Paragolfarna dominerade Stickans One Hand Open.

Det hjälpte inte att ha singelhandicap i golf för att mäta sig med de erfarna paragolfarna Henrik Sundell, Benny Ahlinder och Stig "Stickan" Olsson, när det handlar om att spela golf med en enda hand. Henrik vann tävlingen, vann "längsta drive" och tog även hem "jokerpriset". Tvåa blev Benny Ahlinder från Gävle, en av landets bästa paragolfare. Först på tredje plats hittar vi singelhandicaparen Jakob Kruse, på fjärde tourspelaren Mikael Doverhem och på femte SGK:s bäste seniorspelare Mats Neubauer.

Bland damerna försvarade Gunilla Svensson sin seger från i fjol. På andra plats kom Malin Loos, som börjat spela golf tack vare Stickan Olsson, som hon varit assistent åt. På tredje plats kom Malena Strand.

Hettan gjorde tävlingen till en ordentligt svettig tillställning så en kall öl med grillad korv smakade bra i skuggan under träden efteråt.

Stig hade, med hjälp av sponsorer, raggat ihop mängder av fina priser, presentkort, kepsar, golfbollar och godis som de åtta bästa herrarna och de fyra damerna delade på.

Stort tack till Stig, hans assistenter, sponsorer och Samuelsdals golfklubb samt tävlingskommittén Gunilla Svensson, Inger Larshans och Sven Olsson liksom Majvor Olsson som värmde sig vid korvgrillen och serverade god, läskande öl!

 

 

Inbjudan 

Välkommen till ett golfläger för dig mellan 7 och 15 år med funktionsnedsättning (fysisk, intellektuell eller neuropsykiatrisk). 

Lägret passar både dig som redan spelar golf och dig som är nyfiken på att börja.

Datum: Lördag 7 augusti 2021

Tid:  10.00–17.00

Plats:  Sju golfklubbar runtom i Sverige: 
Malmö Burlöv GK, Växjö GK, Borås GK, Kumla GK, Botkyrka GK, Gävle GK och Umeå GK.

Deltagare:  Max 14 barn och ungdomar per ort, med varsin medföljande förälder eller annan ledsagare.

Ladda ner inbjudan som PDF eller läs mer nedan

Välkommen till en rolig dag fylld av golfglädje!

Anmälan

Senast 2 augusti via denna länk – först till kvarn.  

I anmälan ska du ange vilken av de sju orterna du vill delta på samt namn, ålder, eventuell golferfarenhet samt typ av funktionsnedsättning, så att vi kan förbereda lämplig utrustning och hjälpmedel.

För er i Falun !

Sedan några år tillbaka arbetar vi på Samuelsdals Golfklubb I Falun målmedvetet för att utveckla och förbättra möjligheterna för människor med olika funktionsnedsättningar att spela golf.

Vi har bildat en särskild kommitté för paragolf och genom bidrag från Svenska Golfförbundet skaffat speciell utrustning lämpad för bl.a. funktionsnedsatta.  

I samverkan mellan Samuelsdals GK och Samuelsdals Golf AB har vi förbättrat golfbanan och förenklat för funktionsnedsatta att kunna ta sig fram och spela på banan. Vi har i samarbete med Dalarnas Golfförbund och golfklubbarna i Dalsjö, Hagge och Hedemora genomfört Paragolf Tour Dalarna under två år och har 2021 fått ytterligare två klubbar, Gagnef och Rättvik, att vara med på Touren.

Som mest har 11 paragolfare deltagit i tävlingen. I fjol, 2020, genomförde Samuelsdals GK för första gången en öppen paragolftävling, Stickans One Hand Open, där 14 av de 17 deltagarna var vanliga golfare utan funktionsnedsättning och tre var paragolfare, men alla måste spela med endast en hand. "Årets roligaste och mest utmanande tävling!", var omdömet efteråt. Tävlingen arrangeras 2021 den 25 juli med, förhoppningsvis, ännu fler deltagare. Förra sommaren erbjöd SGK för första gången funktionsnedsatta nybörjare liksom etablerade paragolfare gratis möjlighet att prova på och få instruktioner och råd av klubbens instruktör PRO Jonas Osterman.

Detta erbjudande återkommer nu 2021. På Samuelsdal har nu också iordningställts en liten övningsbana med tre korta hål, som avses användas för spelövningar och träning av funktionsnedsatta och nybörjare. Trehålsbanan liksom övriga ranger ska vara fritt tillgänglig för alla intresserade. Varje torsdag fr.o.m. 24 juni kommer det att anordnas någon form av aktivitet för paragolf på Samuelsdal.

Läs mer på bifogade inbjudan!

För Samuelsdals GK:s paragolfkommitté

Sven Olsson

070-578 20 35

Skribent: Pär Uhlin
Epost: This is a mailto link
 

Sponsorer

 

folksam
ATG

Sponsorer

adressandring
Jysk
SKF

Officiella leverantörer

Scandichemma
GrandTravelGroup

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Dalarnas Parasportförbund
Liljan 55
791 93 Falun

Besöksadress:
Liljans Herrgård Liljan 55
791 93 Falun

Kontakt:
Tel: 02331001, 0706771899
E-post: parasport@dalaidrott...