Hoppa till sidans innehåll

Östersund arrangerar kälkhockey-EM

2016-02-23 10:00
I april blir Östersund Arena spelplats för möten mellan Norge, Tjeckien, Ryssland, Tyskland och regerande europamästarna Italien samt – inte minst – arrangörsnationen Sverige. Detta när Östersund tilldelats arrangemanget för kälkhockey–EM.
  • Uppdaterad: 2016-02-22 18:27

Internationella Paralympiska Kommittén har tilldelat Östersund årets Europamästerskap I Kälkhockey som arrangeras den 5-10 april.

I turneringen ska alltså regerande europamästarna Italien försöka försvara sin plats som Europas vassaste på isen. Det som står klart är att Sverige, Norge, Tjeckien, Tyskland och – finallaget från Paralympics i Sotji – Ryssland kommer att göra allt för att ta titeln ifrån de. 

– Vi är mycket glada över att vi med ännu ett kälkhockeymästerskap kan få återvända till Östersund. Speciellt nu efter stadens mycket framgångsrika värdskap av kälkhockey–VM 2015 (B-pool), säger Jessica Korber, IPC kälkhockey.

– EM 2015 blir Europeiska kontinentens första mästerskap sen den nya tävlingscykeln introducerades år 2014 och det blir en nyckelturnering där landslagen kan se hur de ligger till i konkurrensen med bara två år kvar till Paralympics i PyeongChang 2018.

– Jag är säker på att Östersund kommer att ge lagen den bästa tänkbara arenan för tävlingarna och jag är väldigt tacksam över Sveriges Paralympiska Kommittés och Parasport Jämtland-Härjedalens engagemang i att arrangera vad jag är övertygad kommer att bli ett väldigt minnesvärt mästerskap.

– Vi är oerhört stolta över att återigen få vara en del av nästa stora mästerskap inom IPC:s vinterprogram. Vi fick så mycket positiv respons från IPC och Parasport Sverige efter VM (B-Pool) ifjol. Man tyckte att Östersund har den bästa tänkbara arenan i Europa för kälkhockey, säger Fredrik Andersson idrottskonsulent hos Parasport Jämtland Härjedalen.

De senaste Europamästerskapen arrangerades 2011 i Sollefteå. I finalen mellan Italien och Tjeckien gick alltså Italien segrande, siffrorna skrevs till 2-0. 

Norge vann bronsmatchen mot Estland med 4-0.

2014 lanserade IPC en ny tävlingcykel för kälkhockey som inkluderar regionala mästerskap samt VM i flera grupper. Det var då VM för grupperna A och B samt att den nya C-gruppen introducerades.

 

Skribent: Henrik Hjelmberg


Vi finns på
Facebook

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ica
ATG

Sponsorer

adressandring
Jysk
KONE_webb
SKF

Officiella leverantörer

Scandichemma
GrandTravelGroup

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Jämtland-Härjedalens Parasportförbund
Box 384
831 25 Östersund

Kontakt:
Tel: +46 010-476 42 36, +46 010-476 42 37
Fax: 063-51 17 05
E-post: This is a mailto link

Se all info