Hoppa till sidans innehåll

Rekord simningar i Eindhoven

2014-04-14 21:14
Maja Reichard satte både Europarekord och nytt Svenskt rekord vid Eindhoven Swim Cup i helgen som varit. Karl Forsman slog världsmästaren och slutade totalt trea i finalen på 50 bröstsim.
  • Uppdaterad: 2014-04-14 22:13

Maja Reichard förvånad över fjärilsimmet...
Det var en nöjd Maja Reichard som just kommit hem från Eindhoven efter att ha satt nytt Europarekord på 50 fjäril, nytt Svenskt rekord på 200 medley och i övrigt bra tider på framförallt 100 bröstsim där hon också vann sammanlagt i finalen.
"Jag var trött och hade svårt att explodera i början av loppen, men är förvånad över att jag kunde simma fjäril så bra" var Majas egna kommentar efter tävlingen.
I mulitfinalerna simmar som vanligt alla klasser mot varandra enligt tusenpoängsystemet. Ett system där alla klasser har sina poäng efter ett förhållande mot gällande mot världsrekord i klassen. Maja simmade in 987 poäng vilket skall jämföras med tvåan och hemmasimmaren Chantalle Zijderveld som mäktade med 908 poäng. De 13 poängen upp till tusen är marginalen till hennes egna världsrekord i grenen och det var också hennes näst snabbaste 100 bröstsim i karriären.
Hon passerade också en milstolpe genom att för första gången gå under 3 minuter på 200 medley. Först i försöken med minsta marginalen en hundradel för att senare i finalen klämma till med 2.57,84. En av orsakerna till förbättringen är givetvis hennes utveckling i fjärilsimmet då hon redan där persade på startsträckan på 50 fjäril med öppningen 36.16. Det visade sig på 50 fjäril att det inte var en tillfällighet. Där simmar hon in på 35:88 vilket är ett Europarekord men hör och häpna inget svenskt rekord. Maja har simmat snabbare på kortbana senast i Malmö i år men detta var ett långbanepers för henne vilket också räcker till snabbast i Europa på långbana. Vi har nog anledning att hoppas på riktigt fina framgångar på EM för Maja även i andra grenar än bröstsim. Det finns bara en i Europa sim ligger bättre till sett till de senaste åren i medley och det är tyskan Daniela Schulte.
 
Karl Forsman slog världsmästaren på dubbla distansen...
Karl tyckte det gick bättre på de korta distansern även om hans tider på 100 och 200 bröstsim ligger i världstoppen i SB5. Placeringsmässigt så var det på 50 bröst som han slutade totalt trea och slog världsmästaren på dubbla distansen från VM i Montréal. Det kommer att visa sig efter Berlin om två veckor då flera simmare kommer upp på rankingen hur väl framme Karl ligger i år, men tittar vi tillbaka så finns han definitivt med i toppen och har tagit ett stort trappsteg upp sedan VM förra året.
För er som är intresserade så kan titta på IPC rankingen
Skribent: Roger Lindberg
Epost: This is a mailto link

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ica
ATG

Sponsorer

adressandring
Jysk
KONE_webb
SKF

Officiella leverantörer

Scandichemma
GrandTravelGroup

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link