Hoppa till sidans innehåll

Utmärkelser


Årets idrottare och idrottsledare är en utmärkelse som går till den idrottare/idrottsledare som har gjort bäst ifrån sig under det gångna året.

 

2016

Årets Idrottsledare

Leif Andersson
Skellefteå Parasportförening

Leif är en aktiv som har gått över till att vara ledare för några år sedan. Han är lite allti i allo i föreningen. Just nu är han ledare för måndagsgympan, Innebandygrupp för våra gruppboende.

Innebandyledare för ett div 2 gäng, spindeln i nätet när det gäller Bowling samt fotbollen. Han är en som alltid ställer upp för föreningen.

Sedan är han en person som sprider mycket glädje och alla i föreningen tycker bra om honom. 

Årets idrottare
 

Markus-Pekka Dreyer Perkiömäki 
Umeå Skytteförening 

Markus-Pekka är aktiv i luftgevärsskytte, en sport där alla tränar tillsammans oavsett funktionsnedsättning eller inte. Han är ett föredöme för alla i föreningen vad gäller träningsvilja och uthållighet i sin träning.

Resultatmässigt har han utmärkt sig med en 4:e plats i den största Parasporttävlingen i Sverige, Malmö Open, i klassen SH2 R5, en placering som gjorde honom till 3:dje bäste svenska deltagare.

Dessutom medverkade han i Paralympic Day (Change the game) där han hjälp till att rekrytera till Parasport skytte och har länge varit en god förebild för andra paraskyttar som börjat med sporten.

För mig som grenledare för Luftgevär i Umeå
Skytteförening så är det ett privilegium att ha en så
dedikerad idrottsman som Markus-Pekka i föreningen och därför anser jag att han väl förtjänat att nomineras. 

Årets förening

Norsjö Handikappidrottsförening

Årets förening 2016 – Norsjö Handikappidrottsförening är en förening med framtidutsikter. De bedriver både senior bad och en väl fungerande ungdomsverksamhet.

På tisdags eftermiddagar kommer ofta alla 12 ungdomar för att spela innebandy eller träna på sin älskade hinderbana (där de kämpar med alla former av grundformsträning).

De tre ideella familjer som jobbar med ungdomsverksamheten är väldigt unika. De går mot alla odds och vägrar att ge upp. 

Uppdaterad: 23 MAJ 2017 14:14
Skribent: Örjan Andersson

Gilla oss på

Fritidshjälpmedel

Sponsorer

Skogaholms

Länsförsäkringar

Coopforum

Toppchark

Idrottsutbildningar

Sisu idrottsutbildarna

Andra kanaler

ch-twitter Youtube Instagram

Postadress:
Västerbottens Parasportförbund
Box 3005
903 02 Umeå

Besöksadress:
Kungsgatan 89
903 30 Umeå

Kontakt:
Tel: 070-5280543
E-post: This is a mailto link

Se all info