Hoppa till sidans innehåll

Parasport Västmanland


Köpingspelen 23 nov 2019 Köpingspelen har blivit ett återkommande arrangemang i slutet av november. Det finns tre föreningar som varit med ifrån början 2013, det är IF Pluss, FUB Köping och K BTK internationella.
 
Den 28 november i Klöverhallen Västerås är det 18 lag som ska spela 35 matcher i den oerhört populära Skol-Cup i innebandy. Spelarna kommer laddade med sina klubbor och har stora förväntningar på den stora IDROTTSDAGEN!
 
Västmanlands Parasportförbund i samarbete med Västmanlands Innebandyförbund arrangerar årets viktigaste tävling (?). Den 28 november fyller vi Klövernhallens tre planer med spelsugna lirare som älskar innebandy!
 

Köpingspelen 23 nov 2019

(2019-10-15 09:11)
Välkommen till Köpingspelen 2019 som arrangeras för sjunde året. Det är en tävling som riktar sig till både nybörjare och veteraner i floorhockey, bordtennis och innebandy. Prova på snöskolöpning. =PR för idrotterna och nöjda idrottare.
 
Det har blivit en tradition att IK Sätra står som värdar för 4:e och sista omgången i Svealandsserien fotboll. Västmanlands grönvita eleganter Romfartuna och Fagersta Flyers med mottot " De som har roligast vinner" är på plan.
 

Prova på att segla!

(2019-09-10 12:45)
Västerås Sailing Week 2019! Hamn och seglarfest ett fantastisk program som ni finner nedan. Det kommer att finnas två tillgänglighetsanpassade jollar av typen Hansa 2.3 populärt kallad Access-jolle. Vilket erbjudande!
 

Skol-Cup i fotboll

(2019-09-03 13:29)
Under två dagar 11-12 september kommer Skol-Cup i fotboll avgöras i Köping. Vi hoppas på ett trevligt arrangemang där alla bjuder på kämpainsatser och fair play. Välkomna till Kristinelunds Sportfält i Köping.
 
Välkomna till Mälarserien Friidrott tredje deltävling lördagen den 17 augusti 2019 på Arosvallen Västerås. RBU Västerås är arrangerande förening som hoppas på bra uppslutning med många tävlingssugna!
 
I Köping är återigen dags för skollagen spela matcher i världens största sport fotboll! Onsdag den 11 september mellan och högstadiet. Torsdag den 12 september träningsskolan. Hela 16 lag deltog 2018 vi hoppas på minst lika många 2019.
 
Precis som tidigare år arrangeras en omgång i Svealandsserien av Fagersta Södra IK. Hemmalaget kämpar i grupp 3 och brukar alltid spela bra på sin hemmaplan. Nyhet! 7 mot 7 serien har delats upp i grupp 1 och grupp 2.
 
Den 24 augusti 2019 arrangerar Västmanlands FF Fotbollens Dag i Västerås. Endagsturnering som jättemånga barn och ungdomslag anmäler sig till. I år som tidigare år bjuds även parafotbollen in.
 
Den 4 juni kommer eleverna i Köping prova på och träffa ledare ifrån Sveriges bästa floorhockeylag FUB Köping, Pluss med sin breda verksamhet fotboll innebandy och bowling ( ej med ). Bordtennisens Köping BTK Internationella.
 
Nu ger vi järnet på Arosvallen Västerås den 14, 15 maj. Då samlas distriktets skolors elever till en friidrottsfest som arrangeras varje år. En dag som förhoppningsvis ger mycket glädje och startar ett intresse för idrott.
 

Öppen föreläsning

(2019-04-26 14:15)
Hur påverkas musklerna av RaceRunningträning hos barn och unga med omfattande funktionsnedsättning? Och vad händer med deras välbefinnande och självbild?
 
Den 4-5 maj samlas våra floorhockeylag för att göra upp i Nationella Spelen. Värdstaden ställer upp med två lag, nykomlingarna Pluss och det mer rutinerade FUB Köping. Floorhockey är en av idrotterna som arr. S O World Games 2021 i Sverige.
 

 


 


 


GILLA OSS PÅ FACEBOOK


Huvudsponsorer

Postadress:
Södermanlands Parasportförbund
MunktellArenan
633 42 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 0104764297
E-post: parasport@sormland.rf.se

Se all info