Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Parasport Sverige


Det svenska längdlandslaget med Zebastian Modin har öppnat världscupen mycket imponerande. Under söndagen tog Modin andra raka pallplatsen.
 
Rookielägret, Start Your Impossible Camp, arrangerades under helgen i Luleå. Här kommer massor med härliga bilder från lägret.
 

Medaljregn under sim-VM

(2017-12-08 10:50)
Målet var tre medaljer. När världsmästerskapet i parasimning summeras kan Sverige räkna in hela åtta.
 
Tre medaljer på två dagar. Sveriges simmare har verkligen visat framfötterna under inledningen av VM i parasimning i Mexiko.
 
För att få svaret på hur vanlig förekomsten av sexuella trakasserier inom parasporten är har Parasport Sverige låtit en extern undersökning genomföras som nu finns att ladda ner.
 
Hur vanlig är förekomsten av sexuella trakasserier inom idrottens mest utsatta målgrupper? Parasport Sverige har tagit #metoo på största allvar, låtit en extern undersökning genomföras och redovisar dess resultat kl. 08.30 - 10.00 den 29 november.
 
Känner du någon ung ledare som bör hyllas för dennes insatser? Skicka då in en nominering Kompassrosen, ett stipendium från Kungens Stiftelse Ungt Ledarskap.
 
Missa inte möjligheten att vara med på världens, genom tiderna, största blindlunch med mål att ta sig in i Guinnes rekordbok.
 
Under helgen arrangerades läger inom rullstolsdans i Karlstad för första gången. Och vilken succé det blev. "Intresset har varit jättestort".
 
När parabadminton-VM avgörs i sydkoreanska Ulsan gör Rickard Nilsson sitt andra världsmästerskap. Svensken är rankad sjua i världen och är redo att utmana världstoppen.
 
Vi söker en person som ska hjälpa oss med att definiera hur ett ”kompetenscentrum” för parasporten ska se ut och arbeta för att därefter stötta oss i att starta upp dess verksamhet. Ansökan senast 15 december.
 
Zebastian Modin är nominerad till ett av idrottssveriges mest ärofyllda pris, årets manliga idrottare på Idrottsgalan. ”Jag blev väldigt förvånad och glad”, säger Modin.
 
Parafotbollen kommer allt närmare inkludering i Svenska Fotbollsförbundet. ”Att vi kan samla all fotboll under samma paraply är något vi alla tjänar på”.
 
Hela 64 tävlande från totalt åtta länder deltog i den första stora internationella tävling som Lunds Karateklubb arrangerade i samband med sin satsning med fokus på personer med funktionsnedsättning.
 
Under 2017 var det historisk premiär för Svenska Parasportgalan. En gala som uppskattades rejält och hade stort genomslag i Sverige och nu är 2018 års gala snart här.
 

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ica
ATG

Sponsorer

adressandring
Jysk
KONE_webb
SKF

Officiella leverantörer

Scandichemma
GrandTravelGroup

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Skånes Parasportförbund
Pildammsvägen 26
214 66 Malmö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info