Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från förbundet


1971 - Solnaspelen

(2019-05-18 09:00)
Organiserad idrott och tävlingar hade funnits i många år när Svenska Handikappidrottsförbundet bildades. Solnaspelen var en av de tidiga och årligen återkommande tävlingar som startade redan 1959.
 
Från passiv till aktiv. "Det går inte att underskatta symbolvärdet i att en person med rörelsenedsättning är en person påväg istället för passiv".
 

1970 - de som banade väg

(2019-05-11 09:00)
Några namn har betytt mycket för den tidiga utvecklingen av svensk Parasport. De som drev på för de första utredningarna, för bildandet av ett idrottsförbund och de som engagerade sig i arbetet både nationellt och internationellt.
 
Stockholmaren Åsa Llinares Norlin, har valts som ny ordförande för Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté.
 
Tre nya medlemmar har valts in i Parasport Sveriges Hall of Fame.
 
Hur ska svensk Parasport se ut i framtiden? Just nu pågår Svenska Parasportförbundets och Sveriges Paralympiska Kommittés förbundsmöte.
 
Svenska Parasportförbundet fyller 50 år och det kommer att firas och uppmärksammas under hela året med start nu i helgen. Här kommer vi att göra nedslag i parsportens historia och berätta om idrottshändelser och personer. Följ med på resan.
 
Den 4–5 maj håller Parasport Sverige förbundsmöte på Clarion Hotel Arlanda Airport. Idag, den 17 april, skickades e-post med nödvändig information till er som ska närvara.
 

Milstolpe för ALL>>IN

(2019-04-17 14:14)
Det nordiska samarbetsprojektet, ALL>>IN, fortsätter utvecklingsarbetet för att skapa och utveckla vägar för livslång fysisk aktivitet.
 
Parasport Sverige inleder nytt samarbete med Handelshögskolan i Stockholms Center for Sports and Business för att bidra till att lyfta organisationen.
 
Missa inte chansen att söka Parasport Sveriges och KONEs tillgänglighetsstipendium på 50 000 kronor för att möjliggöra din idrottsanläggning.
 
Ansök om Elitidrottsstipendium och få 50 000 kronor i stöd för att kunna kombinera elitidrott och eftergymnasiala studier.
 
Historisk serieseger för FIFH:s paralag som vinner division 5 där samtliga lag representeras av spelare utan funktionsnedsättning.
 
Efter att det heltäckande landslagssamarbetet mellan Sverige och Norge i paraskytte upphört till förmån för andra utvecklande former väljer Jonas Jacobsson och Parasport Sverige att gå skilda vägar.
 
 
 

Guldpartners

21
Assistansbolagets erbjudande tål att jämföras med andras
Lejonfastigheter_RGB_stor

 

Optiker Almå

Ottobock
Permobil
Stångåstaden

Viktors


 

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ica
ATG

Sponsorer

adressandring
Jysk
KONE_webb
SKF

Officiella leverantörer

Scandichemma
GrandTravelGroup

Andra kanaler

Facebookch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Östergötlands Parasportförbund
Västra vägen 32
582 28 Linköping

Kontakt:
Tel: 013104480
E-post: ohif@ohif.se

Se all info