Hoppa till sidans innehåll

Parasportveckan


Parasport Stockholm tillsammans med Stockholms idrottsförbund och Stockholm stad genomför Vecka 37 varje år en Parasportvecka i Beckomberga sim och idrottshall. Under veckan genomförs olika aktiviteter och föreläsningar riktat mot föräldrar, personer med funktionsnedsättning, ledsagare, personal på skolor, föreningsledare m.m.

Parasportveckan 2019 V 37, 9 - 15 september

Ladda gärna ner och sprid årets affisch här!

 

Teckenstöd för ledare - måndag 9/9, kl. 18:00-20:00
TAKK eller tecken som stöd, där vi förhöjer nyckelorden i meningen. Cecilia Lallerman aktiv ledare i Turebergs friidrottsklubb går igenom grunderna du kan behöva för att kommunicera i din vardag. Vad kan du som ledare inom parasporten tänkas behöva när du ska kommunicera med personer med en intellektuell funktionsnedsättning. Här kommer deltagarna själva att vara stor del i utbildningen. Cecilia kommer tipsa om användbara verktyg som exempelvis Appar. 

Personlig coachning av Parasport Stockholm för att hitta din idrott - tisdag 10/9, kl. 16:30-20:30 
Parasport Stockholm bjuder in dig med någon form av funktionsnedsättning att hitta just din idrott. Du får personlig vägledning för att hitta din idrott och komma i kontakt med den aktivitet eller förening som du önskar.

Inspirationsföreläsning med Joakim Björkman - tisdag 10/9, kl. 19:00-20:00 10/9 Joakim Björkman är en av världens tio bästa handigolfare som själv har funktionsnedsättningen kortväxt. Kom och lyssna på när Joakim delar med sig av sin resa till världseliten och hur vardagen ser ut idag. Vi får även höra hur viktig idrotten har varit för Joakims personliga utveckling när det blåst motvind både på och utanför banan.

Optimera din träning med Janne Carlstedt - onsdag 11/9, 18:00-20:00
Janne Carlstedt har varit tränare, utbildare och utvecklare i mer än 50 år. Började som lärare på Bosöns idrottsfolkhögskola 1979 och var initiativtagare och chef för Bosöns Elit-idrottscentrum och har efter det varit anställd på RF som elitidrottsutvecklare och senare chef för kontakterna mellan specialidrottsförbunden. här får du chansen att lyssna till hur du optimerar din träning hur du balanserar på gränsen för vad kropp och psyke klarar av att hantera. Under föreläsningen kommer du få tips på viktiga prioriteringar i träningen av de olika fysiska grundkvaliteterna samt hur du bör tänka när det gäller belastning i dom olika åldrarna.   

Workshop, Utevecka din förening - torsdag 12/9, kl. 18:00-20:00
 Parasport Stockholm och Stockholmsidrotten bjuder in till workshop. I första hand vänder vi oss till nya Parasportföreningar men även ”gamla” föreningar som behöver hjälp att utveckla sin verksamhet. Vi kommer utgå från ett diskussionsformulär. Det kommer även att finnas utrymme för erfarenhetsutbyte och nätverkande. Ett perfekt tillfälle för dig som är nyfiken på Parasporten

Prova på-dag för dig med synnedsättning - lrdag 14/9, kl. 09:30-17:00 
Ni kommer att få chansen att prova på ett flertal idrotter, äta lunch tillsammans och ha en rolig dag. Prova på dagen är öppen för dig med synnedsättning mellan 11-19 år, deltagarna blir en blanding av dig som är ny och vill prova på idrotterna och dig som redan är aktiv i en av våra föreningar. Vi bjuder på lunch! OBS! Viktigt att ni anmäler ert deltagande!

Prova på-dag för dig med intelektuell funktionsnedsättning eller NPF söndag 15/9 kl. 10:00-12:00 
Vi erbjuder en förmiddag med prova-på aktiviteter för personer med intellektuell funktionsnedsättning. Du får ett brett utbud av idrottsaktiviteter och när du idrottat klart står grillen varm och du kan avnjuta en god hamburgare.

Prova på-dag för dig med rörelsenedsättning - söndag 15/9 kl. 13:00-15:00 
Här hittar du aktiviteter för dig med rörelsenedsättning. Du får chansen att prova på ett antal olika idrotter och träffa nya vänner. Kom gärna lite tidigare innan idrottsaktiviteterna börjar så du hinner ta en burgare.  

 

Under veckoföreläsningarna tillhandahåller vi med frukt, kaffe och vatten.

 

Den 4/9 är sista dagen att anmäla sig till föreläsningar och aktivteter som ligger måndag-torsdag. Prova på-dagarna är sista anmälningsdatum 10/9. Sen anmälningar går oftast bra. Anmälningarna görs till This is a mailto link 

 

Frågor:

Kontakt oss gärna om det är något du undrar över! 

Uppdaterad: 10 JUL 2018 12:33 Skribent: Eddie Björketun

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ica
ATG

Sponsorer

adressandring
Jysk
KONE_webb
SKF
SKF

Officiella leverantörer

GrandTravelGroup

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Parasport Stockholms Sponsorer

 

 

Sammverkan

 
Vi samverkar med farledare.se, Parasport Stockholm hjälper till att vägleder personer med funktionsnedsättning till idrott och fysisk aktivitet. 

Andra kanaler

Postadress:
Stockholms Parasportförbund
Söderberga Allé 80
168 62 Bromma

Besöksadress:
Beckomberga sim och idrottshall, Söderberga Allé 80
168 62 Bromma

Kontakt:
Tel: 0852508558, 0852508556
E-post: This is a mailto link

Se all info