Hoppa till sidans innehåll

Invigning av Sweden4all

2014-09-17 09:47
På inbjudan av Jämtlands landshövding Jöran Hägglund, har Internationella paralympiska kommittén (IPC) besökt Åre och Östersund under tre dagar. IPC’s fyra representanter var från högsta beslutande nivå inom vintersporterna och forskningen.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 16:30

Under dagarna har de mött en mängd människor från olika delar av samhället, och tillsammans diskuterat hur vår region kan utvecklas tillsammans med den paralympiska rörelsen. Utvecklingen kan ske inom många delar av samhället, såsom idrotten, utbildningssektorn, forskning och turism.

Sweden4all - sportlabbet

Regionens värdskap för stora och små idrottsarrangemang och kopplingen till forskning och utbildning vid Mittuniversitetet imponerade på IPC’s delegater och de såg stora möjligheter att tillsammans arrangera tävlingar, träningsläger, utbildning, forskning och utveckling inom vintersporterna.

 

Swe4all - Rita van Driel

– En utmaning är att skapa ett långsiktigt samarbete som utvecklar den paralympiska rörelsen, samtidigt som det gynnar de som lever i regionen och ger inspiration och möjliggör till ett aktivt liv för människor med en funktionsnedsättning. Vår organisation IPC, vill använda sporten som ett verktyg till förändring till ett bättre samhälle.

Den här regionen har verkligen visat att här finns möjligheterna, både genom de fina anläggningarna och engagerade människor på alla nivåer. Nu gäller det bara att ni gör det bästa av era möjligheter, säger Rita van Driel från IPC’s huvudstyrelse.

 

 

I samband med besöket invigdes centret Sweden4all, vars syfte är att bidra till hälsa och inkludering för människor med en funktionsnedsättning genom rörelse, idrott och friluftsliv. Sweden4all kommer vara en del av den framtida satsningen tillsammans med den vinterparalympiska rörelsen.

Sweden4all - invigningen

 

Swe4all - invigning3_midi

Redan kommande vinter kan det bli verklighet att kälkhockey-VM (B-gruppen) arrangeras i nya Östersunds arena och att VM för alpint och längdskidåkning för idrottare med en intellektuell funktionsnedsättning arrangeras i Klövsjö.

 

Det diskuterades även fler möjliga tävlings- och forskningsarrangemang för framtiden, med upp till 1000 deltagare.

 

De som stod bakom besöket var:

  • Länsstyrelsen Jämtland
  • Sveriges Handikappidrottsförbund/Sveriges Paralympiska kommitté
  • Jämtland-Härjedalens Handikappidrottsförbund
  • Mittuniversitetet
  • Östersunds kommun
  • Åre kommun
  • Peak Innovation
Skribent: J-H Handikappidrottsförbund


Vi finns på
Facebook

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ica
ATG

Sponsorer

adressandring
Jysk
KONE_webb
SKF

Officiella leverantörer

Scandichemma
GrandTravelGroup

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Jämtland-Härjedalens Parasportförbund
Box 384
831 25 Östersund

Kontakt:
Tel: +46 010-476 42 36, +46 010-476 42 37
Fax: 063-51 17 05
E-post: This is a mailto link

Se all info